Istra 1961: Chievo još nije zatražio Milića

Od Milićeve prodaje vjerojatno neće biti ništa (Arhiva/M. MIJOŠEK)
Od Milićeve prodaje vjerojatno neće biti ništa (Arhiva/M. MIJOŠEK)

Nogometaši Istre 1961 krenuli su u drugi, posljednji tjedan rovinjskog dijela priprema za nastavak sezone. Iz baze u hotelu Park, "zeleno-žuti" svakodnevno odlaze na naporne treninge koje odrađuju na Valbruni, a svojevrsnu radnu monotoniju prekidaju prijateljskim utakmicama.

Dvije posljednje odigrali su u Novigradu i Rovinjskom Selu i one su se umnogome razlikovale od tri prijašnje, kako po snazi protivnika, tako i po činjenici da trener Igor Pamić sve manje eksperimentira s postavom te polako uigrava momčad s kojom će u proljeće krenuti po ostvarenje glavnog cilja - ostanak u društvu najboljih.

Drugim riječima, tko je zgrabio priliku, zgrabio ju je, a oni kojima to nije pošlo za nogom u nastavku sezone bit će osuđeni na epizodne uloge. U tu bi se marginalnu skupinu mogli svrstati i igrači koji su tijekom ovih priprema dovedeni na probu i koji su se u Puli zadržali toliko da ni Arenu nisu uspjeli vidjeti.

Iznimka su Domagoj Krajačić i Josip Tomašević koji su se uspjeli ugurati u autobus koji je "zeleno-žute" odveo u Rovinj, a hoće li i po povratku u Pulu ostati dijelom momčadi, bit će poznato krajem tjedna

- Do okončanja priprema u Rovinju znat ćemo hoće li jedan od njih, obojica ili niti jedan ostati u Istri 1961. Trener Pamić će dati svoj prijedlog, a onda ćemo na osnovu njega mi u klubu reagirati i donijeti završnu odluku - rekao je Neven Šprajcer, savjetnik predsjednika Mihaila Ščeglova.

- Na Krajačiću se vidi da je riječ o školovanom igraču, no pitanje je kako je i koliko trenirao u redovima drugoligaša Imotskog, jer je u Pulu došao nespreman. Stoga on u ovom trenutku, budimo realni, za nas ne bi bio neko ekstra pojačanje, ali s druge strane može odgovoriti određenim zahtjevima, "pokrpati rupe", prvenstveno stoga što nam je lijevi bok nešto "tanji". Što se tiče Tomaševića, on je mlad igrač i možda bi ga se moglo pričekati. Dosta je kombinacija, vidjet ćemo za što će se Paminjo odlučiti.

Puno će toga ovisiti i o Hrvoju Miliću, najvrjednijem eksponatu pulskog prvoligaša čija bi prodaja još više oslabila "zeleno-žuti" lijevi bok, ali bi zato s druge strane napunila praznu klupsku blagajnu. Za Milića je najozbiljnije "zagrizao" talijanski prvoligaš Chievo čiji su ga predstavnici nekoliko puta gledali tijekom ovih priprema, no onaj odlučni korak još uvijek nisu napravili.

- Kod Milića nema ništa novog, sve je isto "k'o i lani". Službeno u klub nije došlo ništa, nikakav upit, niti zahtjev i što se toga tiče sve je "status quo". S obzirom da prelazni rok u Italiji završava 31. siječnja, upitno je hoće li Milić uopće biti transferiran, kako stvari stoje realno je za očekivati da od toga neće biti ništa.

Istina, u Hrvatskoj prelazni rok traje deset dana duže, no slaba je korist od toga, jer kod nas Milića može kupiti jedino Dinamo, nitko drugi, jer ostali klubovi, kao ni mi, nemaju novca - naglasio je Šprajcer. (I. CEROVAC)

VIŠE U SUTRAŠNJEM TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter