Istra 1961: Čeka se još klasična špica

Zasad još među 'zeleno-žutima' - Jure Obšivač (M. ANGELINI)
Zasad još među 'zeleno-žutima' - Jure Obšivač (M. ANGELINI)

Tijekom 36 prvenstvenih utakmica u prošloj sezoni trener Igor Pamić koristio je usluge 42 igrača. Desetorica od njih, zbog ovih ili onih razloga, nisu dočekala proljeće na "Drosini" - Antonijo Ježina, Sandi Križman, Ivan Miličević, Andrej Prskalo, Mario Babić, Josip Uzelac, Mario Sačer, Luka Hadžić, Andrea Ottochian i Josip Ćorić, a usto su Kristijan Batelić i Kenan Hadžić u zimskoj stanci posuđeni trećeligašu Rovinju.

Među ostatkom društva, u završnici sezone određenu su minutažu uspjela izboriti i šestorica "zeleno-žutih" juniora i kadeta - Robert Dadić, Antonio Mance, Tin Ivanović, Nikola Badrov, Ian Cvek Šekuljica i Manolo Bilić.

Kad se sve to zbroji i oduzme, ispada da je pulski prvoligaš u trenutku okončanja prvenstva imao 24 seniora, brojka koja je već umanjena za deset igrača među kojima je s nekima raskinut ugovor, nekima je istekao i nisu ga željeli produžiti premda ih je klub želio zadržati, a neki su prodani.

Među tu desetoricu spadaju Ante Batarelo, Fausto Budicin, Dejan Radonjić. Igor Čagalj, Tomislav Havojić, Borislav Pilipović, Seung-Hyeon Yoon, Andrea Mutombo, Joško Hajder i Aleksandar Ilić koji će završiti na posudbi.

Njima valja pridodati Juru Obšivača, Slavka Blagojevića, Alvesa de Oliveiru Joa i Ivana Brkića, od kojih će neki sigurno, a možda i kompletna četvorka, krenuti Švabinim stopama te u zamjenu za određenu odštetu napustiti "Drosinu" i skrasiti se u nekoj bogatijoj sredini.

Sve su to razlozi zbog kojih na "Drosini" nisu smjeli spavati na lovorikama odlično odrađene sezone, već su morali zasukati rukave i kvalitetnim pojačanjima popuniti momčad da bude spremna za sve izazove koji je očekuju u budućnosti.

Zasad je odrađen dobar posao i po imenima koja su dovedena na "Drosinu" mogli bi reći da će za golmansku i bekovske pozicije konkurirati starosjedioci, novim licima dopunjena su mjesta stopera, zadnjeg veznog i krilnih špica, doveden je i "fantasista", čeka se još samo jedan rasni centarfor.

Ako bismo se malo poigrali sastavom, za očekivati je da je u ovom trenutku dresu s brojem jedan najbliži Brkić, naravno ako ne završi na Kantridi i tako svoje mjesto prepusti Drevenu ili Lovriću. Za poziciju stopera Vučko i rekonvalescent Graf borit će se sa Šimom Gregovom i Lukom Baturom, tu je i Kenan Hadžić, a očekivalo se da konkurenciju pojača i 19-godišnji Solinjanin Ante Barač, ali on se u ponedjeljak nije pojavio na probi kao što je bilo najavljeno.

Prva opcija za desnog beka je Pavlović, dok će iz prikrajka svoju priliku vrebati Horvat i novopridošli Frane Vladislavić, isto kao što je na lijevom beku neprikosnoven Woon, a njegova prva zamjena Heister.

Na zadnjem veznom nova su lica Neven Vukman i Zvonimir Milić, ali ako se proda Slavko Blagojević i(li) Jure Obšivač, ta će se pozicija morati dodatno osnažiti. U veznom redu puno će toga ovisiti o tome kad će Zvonko Pamić biti spreman zaigrati punim intenzitetom, jer u vezi u ovom trenutku Paminjo može računati samo na Kramarića i Amara Rahmanovića, dok su pozicije krilnih špica zasad rezervirane za Petra Franjića i Krunu Ivančića.

Kad se njima pridoda klasična špica prvenstvo može, barem što se tiče Istre 1961, krenuti. (I. CEROVAC)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter