Istra 1961: "Bunker" se ne ruši lupanjem glavom o zid

Ante Batarelo i Jure Jerbić (D. MEMEDOVIĆ)
Ante Batarelo i Jure Jerbić (D. MEMEDOVIĆ)

Imali su nogometaši Istre 1961 lijepu priliku da pobjedom nad Zadrom nastave odličan rezultatski niz u ovoj sezoni, uskoče u gornji dom prvenstvene ljestvice i ujedno stvore lijepu bodovnu zalihu pred klubovima s dna. Ujedno da dodatno podgriju atmosferu u Puli i Istri uoči dolaska Rijeke, derbija koji simpatizeri "zeleno-žutih" ipak najviše iščekuju.

Nažalost, sve je to palo u vodu u trećoj minuti sudačke nadoknade subotnjeg susreta, kad je Begonja dva puta pucao prema golu Ježine pored trojice nogometaša Istre 1961. Prvi je udarac pogodio njegova suigrača Tadića, drugi je ušao u mrežu. A bila su to jedina dva zadarska udarca prema Ježini, ovaj drugi i jedini koji je išao u okvir gola.

Jednim je udarcem momčad Ferde Milina srušila sve pulske nade u uspjeh. Momčad Igora Pamića upisala je tako drugi poraz u četvrtom nastupu pred svojim navijačima i tako pokazala još jednom ispravnost tvrdnji da je novu momčad kudikamo lakše uigrati za gostovanja, za defenzivnu igru i napade iz polukontri i kontri, nego razvijanje napadačke igre kojom valja lomiti "dvostruke zidine" pred suparničkim golom.

U subotu Zadrani nisu ničim iznenadili. Svi su znali da će Milin na travnjak poslati igrače u 3-5-2 formaciji, kao što su svi znali da će se Zadrani grčevito braniti, iako je mladi trener možda želio da mu igrači igraju malo drugačije.

Sve je to znao vrlo dobro i Igor Pamić i zato je prvo odlučio staviti tri stopera kako bi neutralizirao prijetnje Ivančića i Tadića, a potom je pokušao visoke središnje gostujuće braniče prevariti uvođenjem brzih i pokretljivih napadača. Tako je stasiti Radonjić, za kojega Pamić i dalje tvrdi da ne može u jakom ritmu izdržati više od pola sata, ostao na klupi, a na travnjaku su se, u nedostatku Joa, našli Križman, Batelić i Franjić, od kojih se očekivalo da brzinom, igrom "jedan na jedan" ili kombinatorikom izbace iz igre suparničku obranu. Nažalost, ništa od toga ovaj trojac nije uspio ostvariti, posebno u prvih 45 minuta. (R. CAR)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter