Istra 1961: Budicin prekinuo golgeterski post

Fausto Budicin (P. PAUNOVIĆ/CROPIX)
Fausto Budicin (P. PAUNOVIĆ/CROPIX)

Da barem nogometaši Istre 1961 češće igraju protiv Hajduka, zasigurno bi i puno više bodova bilo na "zeleno-žutom" kontu. Mišljenje je to s kojim bi se zasigurno složili svi simpatizeri pulskog prvoligaša koji se po drugi put u ovoj sezoni punih ruku vratio s Poljuda. U 12. kolu bilo je 1:0 za Istru 1961 nakon što je Roce u 80. minuti utišao Poljud, u 23. kolu "zeleno-žuti" su slavili s 2:1 golom Budicina u 81. minuti, nakon što su prethodno Puljani došli u vodstvo preko Milića u 31. minuti, a varljivu nadu domaćinu je vratio Vuković koji je u 69. minuti realizirao najstrožu kaznu. No, tada se ukazao gostujući kapetan i rastužio, za razliku od jesenskog ogleda ovih dviju momčadi, ne tako ispunjeni splitski stadion.

- Nije bilo onoliko ljudi, ali svejedno je na takvom Poljudu gušt igrati, jer se uvijek napravi prava nogometna atmosfera - rekao je Fausto Budicin, kapetan Istre 1961. - Stvarno ne znam kako nam se baš protiv Hajduka uvijek otvori, ali to postaje već tradicija. Uvijek je protiv njega sportska sreća na našoj strani, vratilo nam se tako i ovoga puta sve ono što u prijašnjim kolima nismo uspjeli realizirati.

Pobjeda protiv splitskih "bilih" veliki je rezultat za Puljane, no sad je glavno da ostanu s obje noge na zemlji, jer do kraja sezone još je 900 minuta "žive" igre, a oni u ovom trenutku imaju samo tri boda više od crte koja dijeli buduće od bivših prvoligaša.

- Kad uzmeš tri boda na Poljudu to je jako bitno za samopouzdanje cijele momčadi, pogotovo kad se zna da prije ovog susreta nismo bili u bajnoj situaciji što se tiče bodova. Nakon ove pobjede se malo lakše diše, ali svjesni smo da je pred nama još puno posla, deset jako teških kola, kaže Budicin. (I. CEROVAC)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter