Istra 1961: Budicin, Batarelo i Havojić na odlasku

Kapetan napušta brod - Fausto Budicin (D. MEMEDOVIĆ)
Kapetan napušta brod - Fausto Budicin (D. MEMEDOVIĆ)

Trojici nogometaša Istre 1961 će okončanjem ove sezone isteći ugovori koji ih vežu s pulskim klubom - Faustu Budicinu, Anti Batarelo i Tomislavu Havojiću. Te su činjenice bili svjesni na "Drosini", isto kao i želje Igora Pamića da ovaj trojac i u budućnosti bude član "zeleno-žute" svlačionice, ali uz jednu želju, da čim prije sazna pristaju li oni ili ne na uvjete koji će im biti ponuđeni.

Novi ugovori su bili sastavljeni i igračima su bili uručeni u srijedu te su dobili dva dana za razmišljanje da li će ih potpisati ili će sreću potražiti u nekoj drugoj sredini. Po neslužbenim izvorima, kapetanu Budicinu je za produljenje vjernosti ponuđeno mjesečno 18 tisuća kuna bruto plus bonusi za nastup, dok su Batarelo i Havojić dobili dvije tisuće veću ponudu, a ta bi razlika išla na plaćanje smještaja. Poslije jučerašnjeg jutarnjeg treninga sva su se trojica uputila u službene klupske prostorije i tamo vodećim ljudima pulskog prvoligaša priopćili da neće potpisati nove ugovore.

- Žao mi je što su dečki odbili ponuđene ugovore jer je riječ o trojici karakternih igrača koji su uvijek vrlo zahvalni u svakoj svlačionici, pa tako i u našoj, ali to je bio maksimalni iznos koji smo im mi kao klub mogli ponuditi - naglasio je Igor Pamić nakon sastanka s igračima. - Ako ništa drugo, sad barem znam na čemu sam i kakav profil igrača trebam tražiti u ovom prijelaznom roku. Zbog te njihove odluke neću ih sada poslati na tribinu, dapače, svi će oni dobiti priliku da zaigraju i očekujem da će kao pravi profesionalci odraditi još ova tri kola do kraja sezone. (Ivica CEROVAC)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter