Istra 1961: Borba za mjesto u momčadi

(M. ANGELINI)
(M. ANGELINI)

Nogometaši i treneri Istre 1961 krenuli su u ponedjeljak u osam sati autobusom za Kupres gdje su nakon deset sati odradili i prvi trening u svojoj novoj ljetnoj bazi. Nakon što su posljednje dvije godine ljetne pripreme odradili na Rogli, "zeleno-žuti" su se ovoga puta odlučili za novu sredinu, pa će im do 4. srpnja nova stanica biti Adria ski hotel na Kupresu i obližnji nogometni tereni. Zasad je dogovoreno pet pripremnih utakmica prva od kojih će u utorak popodne biti u Međugorju protiv Željezničara. U autobus je ušlo 27 igrača, dok je jedan pokupljen putem. Kad već nema Joa koji je uvijek kasnio, za narušavanje idile odlaska ovom se prilikom pobrinuo Božidar Janjušević koji se na "Drosini" nije pojavio u zakazanom terminu jer je - zaspao. Pa ga je autobus pokupio usput. Ipak, niti ta "epizoda" s napadačem koji je proteklu polusezonu igrao u Stobreču nije poremetila dobro raspoloženje trenera Igora Pamića. Prvenstveno jer je prijelazni rok zaključen prije odlaska na Kupres.

Krpić zadnje pojačanje

- Dolaskom centralne špice Sulejmana Krpića mi smo zaključili ovaj prijelazni rok. Jedina iznimka bio bi eventualni dolazak nekog igrača koji bi nam odmah dao dimenziju više u igri, u suprotnom to je to - rekao je pred ulazak u autobus Igor Pamić. - Priželjkivao sam da na Kupres otiđemo s gotovom momčadi i to smo ostvarili. Sad ćemo kroz treninge i ovih pet ili šest utakmica definirati momčad. Na kraju smo odlučili da s nama krene i Vukman, iako zbog puknuća rebra ne može trenirati, tako da će samo Zvonko Pamić ostati u Puli i raditi po programu s Peharcem.

U potrazi za prvim napadačem u pulskom su se klubu "lomili" između iskusnijeg Ivana Božića iz Hrvatskog dragovoljca i mlađeg i perspektivnijeg Krpića koji je prošle sezone sa Slobodom iz Tuzle pod ravnanjem Ćire Blaževića izborio ulazak u Premijer ligu BiH. Na koncu je u Pulu stigao Krpić. (R. CAR)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter