Istra 1961: Bod protiv prvaka "velik k'o Učka"

(M. ANGELINI)
(M. ANGELINI)

Poljubac Fortune prizivali su u pulskom prvoligašu nakon tri startna proljetna remija. Istoga su i dobili, a potom se za ostalo i sami pobrinuli. Kad je bilo najteže trener Igor Pamić i njegovi igrači su, protiv Hajduka i Dinama, izvukli maksimum i s neočekivana se četiri boda učvrstili na osmom mjestu prvoligaške ljestvice i ujedno se odvojili od klubova s dna.

Puno glavobolje imao je Paminjo uoči susreta. Istrčati na travnjak protiv Dinama bez Pamića, Križmana, Sušića, Ježine, Woona i Horvata značilo je da će "zeleno-žuti" imati velikih problema u nastojanjima da zaustave nalete "modrih" prema povratniku među vratnicama, Andreju Prskalu, ali i da će teško naći načina da dođu u priliku da matiraju Kelavu.

Ostvarilo se i jedno i drugo, ali su pulski igrači uspjeli do posljednjeg sudačkog zvižduka zadržati početnih 0:0 i time nastaviti proljetnu seriju bez poraza, upisavši sedmi bod.

Bod protiv prvaka "velik je kao Učka". Posebno u kontekstu igrača koje trener Pamić nije mogao gurnuti na travnjak. Stoga, usprkos smušenoj igri s loptom u nogama u prvome dijelu, "zeleno-žutima" valja odati priznanje i za ovaj, jednako kao i za prethodne proljetne nastupe.

Niz od pet susreta bez poraza znak je kvalitetno odrađenog pripremnog razdoblja, ali i zalog za mirnije nastupe u najdelikatnijem dijelu sezone u kojem će se odrediti putnici za niži rang.

Slijedi prvenstvena stanka zbog nastupa reprezentacije, stanka koja će Puljanima dobro doći kako bi barem poneki ozlijeđeni igrač bio spreman za dva zahtjevna gostovanja koja im predstoje. Sad Istra 1961 prvo gostuje u Osijeku, a potom u Zadru.

Dakle nakon sudara s najjačim domaćim klubovima, Rijekom, Hajdukom i Dinamom, pred "zeleno-žutima" su ogledi s direktnim suparnicima u borbi za ostanak, što znači da su ti bodovi od dodatnog značaja. Ohrabreni ovim nastupima, predstojeći se ispiti ipak kudikamo lakše dočekuju. (R. CAR)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter