Istra 1961 Blagojeviću ponudila novi ugovor

Koncentriran na rad - Slavko Blagojević (M. ANGELINI/arhiva)
Koncentriran na rad - Slavko Blagojević (M. ANGELINI/arhiva)

Nakon devet dana napornog rada tijekom priprema za nastavak sezone, nogometaši Istre 1961 napokon su dočekali zasluženi odmor. "Zeleno-žuti" su u subotu ujutro odradili trening na "Drosini", kombinirali druženje s utezima i nizanje krugova oko terena, a kad su ispunili zacrtano, Igor Pamić dao im je slobodno te sljedeće okupljanje zakazao za ponedjeljak poslije podne u Medulinu, kad slijedi nastavak "torture".

No, i ova sloboda je "uvjetna", jer je Paminjo, želeći svoje pulene imati na oku i u vrijeme dok ne treniraju, momčad odveo u karantenu u medulinski hotel Koral, gdje će provesti vikend.

Iskoristit će se pauza u radu i da neki igrači zaliječe sitnije ozljede koje su putem pokupili, a u tu skupinu spada i Slavko Blagojević.

- Upalila mi se lijeva Ahilova tetiva u petak na treningu i stoga sam jučer preskočio trčanje, da si ne bih još više naštetio. Sad imamo dva slobodna dana koja smo jedva dočekali i tijekom kojih se nadam da će me bol proći te da ću se u ponedjeljak moći normalno uključiti u maksimalni trening, veli Blagojević.

Od sutra počinje još nešto - prijelazni rok, a u tom se kontekstu upravo Blagojevićevo ime najčešće spominje. Naime, "ratniku iz Otoka" ugovor s Istrom 1961 istječe ovoga ljeta i u pulskom su prvoligašu već davno istaknuli da što prije žele napraviti jednu od dvije stvari - potpisati novi ugovor ili transferirati Blagojevića u neki klub koji će zauzvrat biti spreman ponuditi pristojnu odštetu.

Za Blagojevićem je odlična polusezona, drugi je igrač Istre 1961 po vremenu provedenom na terenu (1.486 minuta), no zasad se još nije pojavio zainteresirani klub i stoga je izvršni direktor Neven Šprajcer u petak pozvao Blagojevića na razgovor te mu ponudio novi ugovor, u trajanju od 2,5 godina.

- Velika mi je čast što mi je Istra 1961 ponudila novi ugovor, naglasio je Blagojević.

- Stvarno im zahvaljujem na tome, ponosan sam na to što su izrazili želju da me zadrže, i to uz puno bolje uvjete nego što sam ih imao, a sad je sve na mom menadžeru i odgovornim ljudima iz kluba da se dogovore. Ja sam koncentriran na rad i ne želim se previše opterećivati time. Glupo je da ja uopće nešto pregovaram, da znam pregovarati vjerojatno bih se bavio menadžerskim poslovima i ne bih igrao nogomet.

Imam prijatelja koji me zastupa, vodi računa o tome i on će sigurno znati izabrati najbolje rješenje za mene, veli Blagojević. Drugim riječima, dogovor još nije postignut, a hoće li biti i kad, ne zna se. (I. CEROVAC)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter