Istra 1961: Blagdanska potraga za desnim bekom

Igor Pamić (M. ANGELINI)
Igor Pamić (M. ANGELINI)

Period u kojem se trenutačno nalazimo najbolje bi bilo opisati kao mukotrpnu borbu koja se najčešće odvija za blagdanskom trpezom. Kad sve te probleme koji ljude muče tijekom Badnjaka, Božića i Nove godine kombiniramo s južinom i dosadnom kišom koja je posljednjih dana "okovala" naše krajeve, ako biste nekog željeli pronaći, izbor mjesta gdje bi se on mogao nalaziti poprilično je sužen i kao favoriti ističu se dva koja se usto i izmjenjuju u manje, više pravilnim intervalima - stol i krevet.

Da je ovo bila precizna prognoza s niskim kladioničarskim koeficijentom uvjerili smo se jučer na vlastitoj koži kad smo u kasno prijepodne okrenuli broj trenera Istre 1961 Igora Pamića i pronašli ga, naravno na drugoj adresi, upravo na onom mjestu odakle smo se i sami desetak minuta ranije teškom mukom izvukli, u krevetu. Između blagdanskih čestitki i isprika što ga ometamo u zasluženom odmoru, pokušali smo od "diva iz Žminja" brže-bolje saznati je li mu Djed Božićnjak donio nešto ispod bora čime će osnažiti "zeleno-žutu" svlačionicu?

- Djed Božićnjak mi ništa nije donio, ali nije ni odnio - brzo je novinarska znatiželja bila zadovoljena, nažalost ne i na način koji smo priželjkivali.

Realno, teško je bilo za očekivati da se u ovom tjednu dogovori neki "bombastični" transfer, no nadali smo se da će barem biti potvrđen dolazak 28-godišnjeg Marija Barića, prve opcije za pokrivanje najdeficitarnije pozicije tijekom polusezone u redovima Istre 1961, desnog beka.

- Mario Barić je u najboljim godinama, došao bi u Pulu i nije skup, ali problem je što nema "čiste" papire jer se tuži s Vojvodinom preko UEFA-e. Boljeg igrača za tu poziciju koji će se brzo uklopiti u naš sustav nećemo naći, no pitanje je kad će on riješiti papirologiju. Više ćemo znati ovih dana - rekao je Pamić.

- Ako Barić sve riješi do kraja veljače ili početka ožujka, to bi bilo u redu, na to bismo pristali, jer nam ne bi bio problem da on preskoči tih nekoliko kola. Međutim, ako se sve rastegne do početka travnja, onda bi nam to već bilo kasno, jer to je već polovica drugog dijela prvenstva i usto je prošlo polufinale Kupa. Trebamo biti pametni i dobro razmisliti, ako se ne nađe nikakvo bolje rješenje, možda ćemo i riskirati, pa kad papiri dođu, dođu. A možda se pojavi i kakvo bolje rješenje, odnosno igrač kojeg ćemo moći registrirati i koji će odmah imati pravo nastupa, dodaje Pamić. (I. CEROVAC)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter