Istra 1961: Barić prevario Pamića; stiže Luka Vučko

Mario Barić (A. ŠURAN/www.nkistra1961.hr)
Mario Barić (A. ŠURAN/www.nkistra1961.hr)

Mario Barić ipak neće biti novi igrač Istre 1961. Premda se to činilo kao riješena stvar, čekali su se samo papiri iz Novog Sada pa da Barić stavi potpis na već pripremljeni ugovor, ujutro se dogodio zaokret u cijeloj priči i nesuđeni desni bek napustio je Pulu te krenuo put Sarajeva.

Tako će na proljeće umjesto na "Drosini", Barić igrati na Koševu, a umjesto Igora Pamića trenirat će ga Robert Jarni. Njegov iznenadni odlazak zatekao je svih u redovima pulskog prvoligaša, a posebno je razočaran i ljut bio Igor Pamić, koji je inzistirao na Barićevom dolasku jer je znao što može dobiti od igrača kojeg je već trenirao u Žminju i Karlovcu.

Nije Paminja odobrovoljilo ni Barićevo obrazloženje da je ova odluka došla kao plod dogovora dva kluba, Vojvodine i Sarajeva, mogućnost za koju je igrač već ranije naveo da postoji.

Ovakav rasplet situacije ne znači da će u Istri 1961 odmah krenuti u potragu za novim desnim bekom, a to nam je potvrdio i "div iz Žminja", koji kao alternativu Ivoru Horvatu vidi Kenana Hadžića kojeg će "zeleno-žuti" vratiti s posudbe u Rovinju.

Tu je sad i Ukrajinac Oleksandr Tomakh koji je također po vokaciji desni bek, a i Slovaka Jakuba Hroneca, ako prođe na probi, Paminjo vidi na toj poziciji. Premda, po prikazanom na utakmici protiv Agencije Umag, na Hronecu se vidi da je veći dio svoje karijere igrao desno krilo i dok je prema naprijed to izgledalo sasvim zadovoljavajuće, nedostaje mu još automatizam vraćanja u obranu.

Ceh je na kraju platio pomoćni trener Miroslav Kuljanac svojim dobrim glasom kojeg je izgubio pozivajući Hroneca da se vrati nazad. Naravno, ako krene po zlu uvijek se može isprobati prokušani jesenski recept i na desni bok "gurnuti" Obšivača ili Budicina.

Problem sa stoperskim pozicijama u Istri 1961 riješili su angažiranjem Luke Vučka, iskusnog 29-godišnjaka rođenog u Splitu, koji bi se sutra trebao pojaviti u Puli i potpisati ugovor sa "zeleno-žutima". U svojoj dosadašnjoj karijeri 197 cm visoki Vučko ima 19 nastupa za U-21 reprezentaciju i jednu za izabranu seniorsku vrstu, 2010. godine kad je izbornik bio Slaven Bilić.

Što se tiče klubova, pored matičnog Hajduka za koji je prikupio 39 nastupa, u Hrvatskoj je još odigrao 23 utakmice za Solin i 44 za Rijeku, za koju je postigao i svoj jedini prvoligaški gol, 16.travnja 2008. godine na Kantridi u pobjedi 5:3 nad Zadrom.

Izvan granica Lijepe naše imao je kratku epizodu u ruskom Saturnu, potom je za turski Eskisehirspor odigrao 57 utakmica na kojima se četiri puta upisao u strijelce, a zatim je prešao u poljsku Lechiju za koju je prikupio 38 nastupa uz dva postignuta pogotka.

Uslijedila je još jedna prolazna epizoda, mađarski Pecsi, da bi onda otišao preko "velike bare" i potpisao za San Antonio Scorpionse, iste one iz kojih je među "zeleno-žute" ljetos stigao i Ivan Miličević. Za Teksašane je Vučko odigrao 26 utakmica uz jedan postignuti gol, a onda je odlučio prihvatiti poziv da dođe na "Drosinu".

U subotu protiv juniora Rijeke

Nogometaši Istre 1961 u subotu će odmjeriti snage s juniorima Rijeke, a susret će se igrati u Medulinu s početkom u 13.30 sati. Prvotno je bilo predviđeno da će u tom terminu riječki vršnjaci odigrati utakmicu protiv svojih "zeleno-žutih" vršnjaka, ali od toga se odustalo, no zato će u subotu u 11 sati na "Drosini" prijateljsku utakmicu odigrati kadeti Istre 1961 i Rijeke.

Što se tiče medulinskog ogleda, on će biti zadnja prilika za neke igrače na probi da se dokažu Paminju. U to društvo ne spada Mario Mornar kojem se zahvalilo već nakon susreta protiv Agencije Umag, a po svemu sudeći u Puli se neće dugo zadržati niti drugi stoper, Agonit Sallaj. Od dvojice Koreanaca, puno bliži ostanku je krilni napadač Seung-Hyeon Yoon, dok lijevi bek Dae-Seo Go nije impresionirao "zeleno-žuti" stožer.

Što se tiče Slovaka Jakuba Hroneca i Crnogorca Božidara Janjuševića, o njihovoj budućnosti u Puli puno će se više znati nakon subotnjeg susreta. (I. CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter