Istra 1961 - Baku 2:1

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nogometaši Istre 1961 svladali su azerbejdžanskog prvoligaša Baku na drugoj "pravoj" provjeri tijekom ovih ljetnih priprema. U Radomlju pokraj Ljubljane, Igor Pamic nije na dispoziciji imao Bellea (papiri) i Deaka (viroza), dok se u momcad vratio virozni Šehic, i u takvom rasporedu snaga Puljani su odigrali više nego dobro prvo poluvrijeme, da bi u nastavku malo pali, no na vrijeme stigli do pobjede.

Prvo poluvrijeme donijelo je potpunu dominaciju Puljana koji su u nekoliko navrata zaprijetili raspoloženom Šarliji, dok Azeri tijekom prvih 45 minuta nisu uputili niti jedan ozbiljan pokušaj kojim bi ugrozili Prskala.

Mreže su mirovale do 31. minute, a onda su Puljani poveli ponajviše zahvaljujuci Alimiju. Najprije je oduzeo loptu neopreznom Ivanovsu, potom se varkom oslobodio Elvina Alijeva i ušao u kazneni prostor gdje ga je srušio Bates. Epilog je bio žuti karton i kazneni udarac koji je u pulsko vodstvo pretvorio Šehic.

Nedugo nakon što su se momcadi s pauze vratile na teren, Puljani su pomalo naivno primili izjednacujuci pogodak. Uslijedilo je 15-ak minuta potpune dominacije Azera, no pritom nisu uspjeli stvoriti niti jednu izglednu priliku. Uocio je i Pamic da mu momcad pada u igri i stoga je posegnuo za izmjenama, a upravo je jedan od igraca s klupe nedugo nakon što je ušao postigao drugi, kasnije se pokazalo pobjednicki gol za Istru 1961.

Igrala se 75. minuta kad je Alimi gurnuo sjajnu loptu za Grbica koji je izbjegao zalede i vrškom kopacke poslao loptu iza Šarlijih leda. Prinova iz Velenja pokazao je cetiri minute kasnije da zna i podvaliti loptu, no Šarlija je izišao kao pobjednik iz dvoboja s Jerkovicem i ostalo je 2:1

Športni centar Radomlje. Gledatelja: 50. Sudac: Leon Pašalic. Pomocnici: Vilicic i Ljutic (svi Ljubljana). Strijelci: 1:0 Šehic (31' - 11m), 1:1 Verpakovskis (47'), 2:1 Grbic (75'). Žuti kartoni: Alimi, Grbic (Istra 1961), Bates, Borets, Jafargulijev, Novruzov (Baku).

ISTRA 1961: Prskalo, Sušic, Karabatic, Maric, Milic, Prelcec (od 63. ?uric), Andelkovic, Grbac (od 67. Jerkovic), Alimi, Šehic (od 63. Grbic), Roce (od 46. Batelic).

BAKU: Šarlija, Maharramov (od 46. Mammadov), Bates (od 46. Savinov), Ivanovs, E. Alijev (od 46. Jafargulijev), Kargbo, Šolic (od 46. Borets), Hajijev, Parks (od 65. Abdulajev), Sofroni (od 85. S. Alijev), Verpakovskis (od 72. Novruzov). (Ivica CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter