Istra 1961: Babić nova uzdanica Igora Pamića

Mario Babić trebao bi protiv Slavena zamijeniti Sandija Križmana (desno) (D. MEMEDOVIĆ)
Mario Babić trebao bi protiv Slavena zamijeniti Sandija Križmana (desno) (D. MEMEDOVIĆ)

Konačno je stigla i dobra vijest za trenera Igora Pamića uoči sutrašnjeg susreta 14. kola Prve HNL protiv Slaven Belupa. Brazilac Jo je izdržao prve treninge nakon ozljede stopala, uspomene na susret protiv Lokomotive, i sutra bi ipak trebao zauzeti svoje mjesto u startnoj postavi "zeleno-žutih". Ionako mora nadomjestiti izostanke trojice članove prve postave. Na Horvata, nažalost, dojam je da neće moći računati još neko vrijeme jer desni bek Puljana i dalje u rodnom Zagrebu čeka nalaze koji će ili potvrditi ili negirati da je obolio od mononukleoze. Tako će Pamić tu poziciju i dalje morati "krpati" Obšivačem koji se vrlo dobro snašao na desnom boku.

Lijevi će bok vjerojatno umjesto kažnjenog Woona ponovno zauzeti Borislav Pilipović i tako je ostao još igrač koji će zamijeniti "pocrvenjelog" Križmana. Za svoju je napadačku četvorku, Franić, Križman, Jo i Radonjić, rekao ne jednom trener Pamić da je među najboljima u ligi i da može matirati svaku obranu. Sad protiv odnedavna razigranog sastava iz Koprivnice mora pronaći novi dio napadačke slagalice. U igri su, sudimo li po dosadašnjim nastupima u prvenstvu, dvojica igrača, Mario Babić i Kristijan Batelić. Bio bi "unutra" vjerojatno i treći, Tomislav Havojić, ali on se nažalost još uvijek nije oporavio od ozljede skočnog zgloba. Spala je, tako, knjiga na dva slova, a prednost ima Babić koji je u posljednja dva susreta, protiv Hrvatskog dragovoljca i Lokomotive, ulazio s klupe, oba puta umjesto Radonjića u zadnjih pola sata.

- Drago mi je da mi trener Pamić poklanja povjerenje jer smatram da sam puno napredovao otkad sam došao u Istru 1961. Ovdje se vrhunski trenira i vidim po sebi da sam na treninzima puno napredovao, a sad mi preostaje da taj napredak pokažem i u utakmicama, jer dosadašnjim igrama još nisam zadovoljan,  rekao je Mario Babić nakon jučerašnjeg jutarnjeg treninga koji su "zeleno-žuti" odradili na terenu s umjetnom travom..

Babić je igrač koji je prošle sezone igrao s Franjićem u Radniku iz Sesveta kao posuđeni igrač Dinama. Dolaskom u Pulu raskinuo je ugovor s "modrima" i potpisao trogodišnju vjernost pulskom klubu, što znači da obje strane vjeruju u uspješnu suradnju. Od njega se očekuje da zaigra iza prve špice Radonjića, na poziciji koja oduvijek privlači najviše pažnje gledatelja, jer to su mjesta predviđena za "fantasiste". Plemenite igrače od kojih se u pravilu i najviše očekuje, od kojih gledatelji traže potez za pljesak, potez koji će smrviti suparničku obranu. (Roberto CAR)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter