Istra 1961: Ambulanta u bivšem frizerskom salonu

Sindrom bolnih prepona - Jo tijekom susreta sa Slaven Belupom (D. MEMEDOVIĆ/arhiva)
Sindrom bolnih prepona - Jo tijekom susreta sa Slaven Belupom (D. MEMEDOVIĆ/arhiva)

Nakon neočekivanog slobodnog popodneva što im ga je u utorak udijelio trener Igor Pamić, nogometaši Istre 1961 jučer su se vratili uobičajenom ritmu s dva treninga dnevno. Ujutro su na medulinskoj "jedinici" igrači svladavali prepreke na poligonu što im ga je pripremio kondicijski trener Elvis Peršić, popodne su se radile završnice s udarcima prema golu na "trojci" i "četvorci".

Igrači su bili podijeljeni u dvije skupine, jednu je nadgledao Paminjo, drugu njegovi pomoćnici Miroslav Kuljanac i Darko Raić Sudar, te da je netko od igrača i želio "uloviti krivinu", teško bi mu to pošlo za nogom.

Već površni pogled na "zeleno-žute", koji su se ujutro borili s preponama što im ih je postavio bivši atletičar Peršić, dao je za zaključiti da kadar nije kompletan, preciznije - nedostajalo je čak osam igrača.

Jednog od njih, Slavka Blagojevića, vidjeli smo s druge strane ograde kako izlazi iz hotela i umjesto da se pridruži suigračima, kreće put automobila. "Ratnika iz Otoka" iz stroja su izbacili problemi s Ahilovom tetivom koju trenutno pokušava zaliječiti kod somatopeda Peharca, a na pitanje kad ćemo ga ponovno vidjeti na terenu Blagojević je uz nezadovoljno kimanje glavom pesimistično prognozirao rok od oko mjesec dana.

Kako je krenuo završni dio priprema, Goranu Marjanoviću, fizioterapeutu istre 1961, definitivno neće biti dosadno u Medulinu. Takvom razmišljanju ide u prilog i činjenica da zasad još nismo vidjeli da priručna ambulanta koju je popularni Splićo napravio u hotelu Koral na mjestu gdje je nekad bio frizerski salon, tijekom dana nije imala gosta.

- Ovo je nekad bio frizeraj, a sad je najbolja ambulanta u Prvoj HNL. Radimo terapiju, masaže, frizure, ma sve što treba, izreklamirao se Marjanović. - Trenutno su u ambulanti Jo i Radonjić. Jo ima sindrom bolnih prepona, manju upalu i vjerujem da će se kroz nekoliko dana priključiti momčadi, isto kao i Radonjić. On je pak praktički bio izvan trenažnog procesa mjesec dana i sad je dobio kompletnu upalu svih mišića, što je bilo i za očekivati, veli Marjanović. (I. CEROVAC)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter