Istra 1961: Alen Pamić izgubljen do kraja sezone

Alen Pamić napušta travnjak na utakmici s Lokomotivom (M. ANGELINI)
Alen Pamić napušta travnjak na utakmici s Lokomotivom (M. ANGELINI)

Puno više od gubitka dva boda Istri 1961 će značiti gubitak Alena Pamića, jednog od najbitnijih aduta za proljeće; naime, teško je očekivati da će se u ovoj sezoni vratiti na teren.

- Alen je odlično, danas je izišao iz bolnice i sve pretrage koje je napravio pokazale su da je u vrhunskom stanju. No, mora postojati neka sitnica zašto je opet do svega ovoga došlo nakon što je godinu i pol bez problema podnosio sve napore. Idemo tu sitnicu tražiti dok je ne pronađemo. Tako smo odlučili i to je jedino normalno, da ne ispadnemo da smo neozbiljni, ja kao otac i Alen kao osoba, naglasio je Igor Pamić, trener Istre 1961.

- Napravili smo mi i prije sve, išli na preglede od Belgije, Njemačke i Italije sve do Hrvatske, i tek kad nam je vrhunski kardiolog dr. Bruno Caru, predsjednik talijanskog udruženja sportskih kardiologa, dao dozvolu i rekao da Alen može početi s treningom, mi smo krenuli, poštujući pritom i intenzitet i način rada. Uvjeren sam, milijun posto sam siguran da će Alen opet igrati, jer to ne može biti neki problem, ali moramo anulirati tu sitnicu koja do svega ovoga dovodi, rekao je stariji Pamić.

Nogometaši Istre 1961 odigrat će sutra (utorak) na rovinjskoj Valbruni, s početkom u 15 sati, prijateljsku utakmicu protiv Čelika iz Zenice.

- Dogovorili smo tu utakmicu ne bi li svi igrači imali kontinuitet igranja. Pored Alena, na njoj neće biti bolesnog Horvata te Križmana i Rocea. Križmana muči kvadriceps zbog kojeg je i pauzirao prošli tjedan, no sad ga zateže na drugom mjestu i otišao ga je slikati u Rovinj. Rocea su nagazili po palcu na utakmici, bolno je, ali izgleda da ništa nije slomljeno i da će do srijede njih dvojica biti spremni. Ostali bi svi trebali danas zaigrati, a želja mi je vidjeti u kakvom je stanju Obšivač. On dugo nije odigrao utakmicu i trebamo vidjeti možemo li se na njega osloniti, rekao je trener Pamić. (I. CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter