Istra 1961: Aguilar na posudbi do ljeta

Andrea Mbuyi-Mutombo
Andrea Mbuyi-Mutombo

Novi igrač Istre 1961 je napadač Jorman Aguilar. Rođen 11. rujna 1994. godine u Panami, Aguilar je iz tamošnjeg kluba Rio Abajo stigao u Parmu, koja ga je poslala na posudbu u redove Gorice. Zaigrao je tako Aguilar za slovenskog prvoligaša ljetos na prijateljskoj utakmici protiv Istre 1961 koja je okončana rezultatom 0:0. No, potom se ozlijedio i dok se oporavio izgubio je mjesto u momčadi pa su ga Talijani odlučili do ljeta ustupiti "zeleno-žutima".

- Želim se zahvaliti svima koji su mi omogućili dolazak u Pulu i pružili mi priliku da pokažem sve svoje mogućnosti te se nadam da ću, kad dobijem priliku, odigrati na najvišoj mogućoj razini. Pogledao sam utakmicu protiv Dinama i momčad mi se svidjela, stadion je lijep, kao i grad - rekao je Aguilar, koji o sebi nije želio previše govoriti.

- Iskreno, ne volim baš pričati o sebi pa ću samo reći da sam ljevak i da mi je najveća vrlina brzina. Dosad sam najčešće igrao na poziciji krilnog napadača, ali gdje god me trener bude stavio, moje je da pomognem momčadi da ostvari dobar rezultat. Hoću li zabiti gol, asistirati ili nešto treće, to nema veze, najvažnije je da momčad pobijedi. Ozljeda koju sam zadobio u Sloveniji je stvar prošlosti i još mi malo nedostaje da budem u potpunosti spreman.

Mutombo potpisao na godinu i pol

Prometno je danas bilo na "Drosini". Nakon Aguilara koji je stigao na posudbu, potpis na ugovor koji ga s Istrom 1961 veže sljedećih godinu i pol dana stavio je Andrea Mbuyi-Mutombo. Rođen 6. lipnja 1990. godine u Bruxellesu, ovaj krilni napadač ima dvojno državljanstvo, Belgije i Konga, a u dosadašnjoj je karijeri nastupao za Portsmouth, Standard Liege, Zulte Waregem, Sint Truidense i Rijeku. Posljednjih par mjeseci trenirao je s igračima belgijskog Mechelena i izgledan je bio njegov transfer u redove Partizana. No, premda je s Partizanom bio na pripremama u Antalyji i tamo odigrao tri utakmice na kojima se jednom upisao u strijelce, umjesto u Beogradu na kraju je završio u Puli.

Uz provjerenog napadača Mutomba, u Istri 1961 su doveli i jednog koji bi trebao biti ulaganje u budućnost. Riječ je o 20-godišnjem Jošku Hajderu koji je potpisao na tri i pol godine te će za proljetni dio sezone biti ustupljen trećeligašu Rovinju. Očekuje se da na posudbi u Rovinju završe još petorica igrača, a to su Miran Horvat, Kenan Hadžić, Mario Vasilj, Oleksandar Tomah i Aleksandar Ilić.

Osuđeno neprimjereno skandiranje

Na današnjoj konferenciji za novinare dotakli su se i skandiranja "Za dom spremni" koje su na utakmici protiv Dinama zajedničkim snagama uzvikivali Bad Blue Boysi i Demoni.

- Istra 1961, Istarska županija i Grad Pula se ograđuju i najoštrije osuđuju neprimjereno skandiranje na utakmici. U redovima Istre 1961 ima i igrača drugih nacionalnosti i ovim se skandiranjem indirektno i njih vrijeđa te se od njega ograđujemo. Ti povici nisu primjereni kulturi života, mjestu i vremenu u kojem živimo - piše u priopćenju što ga je prenio klupski glasnogovornik Daniel Sponza. (I. CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter