"Istovremeno drugi" Matije Ferlina

S proba u kampu Tašalera
S proba u kampu Tašalera

U tijeku su pripreme za novu predstavu autora Matije Ferlina naziva "Istovremeno drugi". Radi se o eksperimentalnom projektu, trećoj predstavi istraživačke trilogije kojoj su prethodile "Samice" i "Nastup".

Prva faza proba za novu predstavu, čija je premijera zakazana 25. listopada u Istarskom narodnom kazalištu - Gradskom kazalištu Pula, održana je u kampu Tašalera u Premanturi. Tu je peteročlani ansambl bio smješten zajedno sa suradnicima. Nakon tri tjedna na kampiranju ekipa se preselila u Svetvinčenat u nešto klasičniji prostor za probe.

Autorski tim predstave kampiranje je odabrao iz dva razloga. Prvi je razlog to što će i sam kazališni komad također biti smješten u kampu, a drugi je razlog nakana da se postigne zajednički život cijele ekipe projekta te da upravo to bude sadržaj iz kojeg će se generirati daljnji materijali za predstavu. Ovaj format dopušta i puno veći prostor za istraživanje, u odnosu na prošla dva autorova veća projekta u koja se ulazilo s jasnijim premisama.

Autorica teksta je Jasna Žmak, scenograf Mauricio Ferlin, a ostatak autorskog tima čine Goran Ferčec, Tina Ivezić i Danko Stjepanović. U predstavi nastupaju Claudia Fancello, Tomislav Feller, Liz Kinoshita, Roberta Milevoj i Matija Ferlin. (B. VINCEK)


Podijeli: Facebook Twiter