"Istovremeno drugi" Ferlina i Žmak u Ljubljani

Prizor iz predstave (M. ANGELINI/arhiva)
Prizor iz predstave (M. ANGELINI/arhiva)

Slovenska premijera predstave "Istovremeno drugi" (Drugi sočasno) autorice Jasne Žmak u režiji i koreografiji Matije Ferlina bit će upriličena sutra u 20 sati u Ljubljani u Linhartovoj dvorani Cankarjeva doma. Reprizna izvedba na programu je u petak u 20 sati.

Predstava "Istovremeno drugi" praizvedena je u Istarskom narodnom kazalištu - Gradskom kazalištu Pula 26. listopada lani. Projekt je nastao u produkciji ljubljanskog Emanata te koprodukciji INK - Gradskog kazališta Pula i Cankarjevog doma, Ljubljana.

Koncept, koreografiju, režiju i kostimografiju predstave potpisuje Ferlin, a na sceni su Claudia Fancello, Tomislav Feller, Ferlin, Liz Kinoshita i Roberta Milevoj.

Ferlin je predstavu "Istovremeno drugi" opisao kao nastavak "Samica" i "Nastupa". Bio je zaokupljen istraživanjem narativnosti unutar samog plesa te je na tom tragu surađivao s Jasnom Žmak. Predstava je djelomično inspirirana romanom "Fahrenheit 451" Raya Bradburyja, odnosno zadnjim dijelom Bradburyjeva djela, kada glavni likovi odlaze u prirodu, bježe od sistema koji uništava knjige te ih zato uče napamet i sami postaju hodajuće knjige.

Na predstavi se radilo devet tjedana, prvo u kampu Tašalera kod Premanture, potom u Savičenti i na koncu u pulskom INK-u. (B. ĆUSTIĆ JURAGA)


Podijeli: Facebook Twiter