Istočna obala Istre nije turistički zanimljiva?

Rabac (I. RADIĆ/arhiva)
Rabac (I. RADIĆ/arhiva)

William Negri, nositelj nezavisne liste, koji je na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća Labina nastupio kao član stranke Hrvatski laburisti, čiji je kandidat za gradonačelnika, kritizirao je turističke zajednice Istarske županije i Grada zbog promotivnog spota Istre u kojemu nema nijednog kadra s Labinštine, odnosno istočne obale Istre.

- U spotu su Poreč, Rovinj, Motovun, Pula, svirači, biciklisti, famozni poštar u nekoliko kadrova, a Labina i Rapca nema jer, naravno, Labin je neko selo, bez znamenitosti i događaja u turističkoj ponudi. Pa, budući da nema turizma, a kako vidim ni šparoge više ne možemo brati bez da pitamo Milanovića, pitam se kome i zašto treba Labin, kazao je Negri.

Ovo je drugi Negrijev istup na Vijeću zbog ignoriranja Labinštine u turističkoj promociji: prvi je bio u listopadu lani, kada je postavio pitanje o turističkoj karti namijenjenoj njemačkom govornom području na kojoj o Labinu i Labinštini nema nikakvih informacija.

Gradonačelnik Tulio Demetlika, koji bi mogao odmah odgovoriti, nije bio prisutan na toj sjednici, kao ni na jučerašnjoj. Pisani odgovor na postavljeno pitanje do sada nije stigao. Ipak, dojavio nam je naknadno Negri, gradonačelnik ga je u neformalnom razgovoru podržao u stavu da Labin na turističkim kartama ne smije biti označavan kao selo.

Vijećnici iz redova IDS-a, vladajućeg u koaliciji s BDSH, zamjerili su mu što je nastupio kao član Hrvatskih laburista. Kažu, prelazak u drugu stranku nije način da ta stranka uđe u sastav nekog predstavničkog tijela. Jasmina Milanović, pročelnica Ureda Grada, razriješile je sve dvojbe kazavši da nikakvu službenu obavijest o tome nisu dobili, a i da jesu to ništa ne bi značilo jer Vijeće vrijedi u sastavu u kojemu je konstituirano.

Primjer koji to potvrđuje stigao je pod točkom o rasporedu sredstava za rad političkih stranaka i nezavisnih članova: premda je Klaudio Korva davno istupio iz redova Hrvatske stranke umirovljenika pa je iz nje u Vijeću ostao samo Josip Škopac, stranka je dobila sredstva za oba člana, a Korvi ne pripada ništa. (R. SELAN)


Podijeli: Facebook Twiter