Istočna obala "ispala" iz doživljaja Istre

Rabac (R.SELAN/arhiva)
Rabac (R.SELAN/arhiva)

Jesu li Labinjani paranoični pa zamišljaju teoriju zavjere kojoj je cilj zatrti njihov turizam ne bi li lakše na to područje bila dovedena prljava industrija ili doista ima istine u tome da je Labinštini namijenjena uloga toaleta u prekrasnoj vili zvanoj Istra, kako se to prije nekoliko mjeseci moglo čuti na Općinskom vijeću u Raši?

Labinski vijećnik William Negri je na sjednici Gradskog vijeća prošlog tjedna skrenuo pozornost na to da se na stranicama Turističke zajednice Istarske županije nalazi četiri minute dug promotivni spot "Krasna zemljo", premijerno prikazan još lanjskog srpnja u Umagu, u kojemu nema ni jednog kadra s Labinštine, odnosno istočne obale Istre.

Nadovezao se taj istup i na onaj u listopadu prošle godine kada je na istome mjestu Negri upozorio na promotivni materijal županijskog TZ-a u kojemu nema nikakvih informacija o Labinu i Labinštini.

Negri predbacuje Gradu Labinu i njegovoj Turističkoj zajednici da nisu reagirali na to, premda je materijal snimljen i njihovim sredstvima. Radmila Paliska-Kos, direktorica TZ-a, kaže da oni nisu utjecali na film i upućuje nas na županijski TZ, a isto čini i gradonačelnik Tulio Demetlika. Dodaje da je ovdje riječ o početku Negrijeve kampanje za gradonačelnika te da su njegove izjave neutemeljene jer osim uplatama hrvatskom TZ-u na ime boravišne pristojbe, što se odvija automatizmom, labinski TZ nije financirao snimanje. (piše R. SELAN)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter