Istinski teksaški blues

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Legendarni teksaški blues gitarist, pjevac i producent Johnny Winter nastupio je drugi put u Hrvatskoj i to u klubu Boogaloo kao specijalni gost prvog Croatian Blues Challangea. Prije njega, publici su se predstavili pobjednici prvog natjecanja hrvatskih bluesera Ivan Vragolovich u solo kategoriji i Nebo&Downstrokes u bend kategoriji koji su oduševili publiku i koji su kao nagradu za svoju pobjedu ostvarili put u Memphis na svjetsko blues challenge natjecanje.

Nakon njihovog nastupa, Boogaloo je bio spreman za 65-godišnjeg Johnnyja Wintera. On pak zbog zdravstvenih problema nije mogao doci sam, nego uz pratnju, a za to je bio nagraden velikim pljeskom. Prva stvar koju je odsvirao bila je instrumental, a dok je on «pržio» svoju gitaru, bend mu je pružao podršku. Vito Liuzzi bio je na bubnjevima, Scott Spray na basu i Paul Nelson na gitari, a svi su imali prostora i za svoje solaže. Na samom pocetku u svirci su se izmjenjivali Scott Spray i Johnny Winter na gitarama.

Johnny Winter od prve je pjesme jednostavno oduševio pun Boogaloo, a na njegovom su se repertoaru našle i «Sugar Coated Love» s albuma «I Am a Bluesman», pa potom «She Likes to Boogie Real Low», «Miss Ann», ali i veliki hitovi kao što su «Red House» i «It's All Over Now».


Podijeli: Facebook Twiter