Ističu im zadnji dani u šinteraju

Tužne oči skrivaju tužne pseće sudbine (D. ŠTIFANIĆ)
Tužne oči skrivaju tužne pseće sudbine (D. ŠTIFANIĆ)

Cody, Nera i Stela (njemačka ovčarka) samo su neki od pasa smješteni u skloništu na Kaštijunu, ali hitno traže dom ili privremeni smještaj jer im rok od 60 dana do eutanazije istječe i ovi psi provode zadnje dane na životu. Cody i Nera su do godinu dana stari i imaju manje od 20 kila, a Stela ima 8 godina i prepuštena je na milost i nemilost ovog svijeta jer bivšoj vlasnici više nije trebala. Kao što je to obično u životu, jako su dragi, umiljati, skaču od sreće i umiljavaju se svakome tko im priđe nastojeći tako naći obitelj koja će ih prigrliti i spasiti od sigurne smrti.

Koliki je očaj ovih ljubimaca koje su neodgovorni vlasnici očito bez imalo milosti izbacili na ulicu, zorno govori njihov pokušaj da zagrizu žicu ili gurnu njuškice kroz rešetke u nadi da će biti barem malo maženi. Među njima nalazi se i kratkonogi psić u tipu beagla. Preuzet je u Šijani ispred Zoo centra Pipi gdje je i pronađen. Miran, ne laje puno već tužno zavija, ali brzo i odustane, kao da se pomirio sa životom u četiri zida boxa.

Svi koji bi ih željeli trajno ili barem privremeno udomiti mogu se javiti u službu Veterinarske stanice Pula na broj 098/98-12-583. (S. Z. T.)


Podijeli: Facebook Twiter