Istarskom borcu oba naslova prvaka

Robert Klačar (D. MEMEDOVIĆ)
Robert Klačar (D. MEMEDOVIĆ)

Na ekipnom kadetskom prvenstvu Hrvatske održanom u Pattinaggiu, judaši i judašice Istarskog borca okitili su se naslovom prvaka. U ženskoj konkurenciji okupile su se četiri ekipe koje su se nadmetale po sistemu "svaka sa svakom", a Puljanke su se s triput po 6:4, protiv samoborskog Profectusa, Samobora i Kaštela, prvi put u klupskoj povijesti popele na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja.

U muškoj konkurenciji nastupilo je šest ekipa koje su bile podijeljene u dvije skupine, nakon čega su uslijedila polufinala te finale i susret za treće mjesto.

Puljani su u skupini svladali zagrebačku Liku 10:4 i Kaštelu 14:0, potom u polufinalu zagrebačku Pandu s 10:4, da bi u finalu s 10:4 još jednom bili bolji od Like i tako u klupsku vitrinu donijeli peti pehar namijenjen najboljim hrvatskim kadetima.

Četiri naslova prvaka u ovom uzrastu Istarski borac osvojio je između 2009. i 2012. godine, potom su 2013. bili drugi, lani ostali bez medalje, da bi se ove godine opet vratili na tron.

- Za ovo smo trenirali i naporni rad nam se vratio na najbolji mogući način. Željeli smo to zlato, osvojili smo ga i nitko sretniji od nas - rekao je po okončanju prvenstva najuspješniji predstavnik Istarskog borca Robert Klačar, jedini koji je četiri puta izašao na tatami i upisao četiri čiste pobjede.

- Bili smo jedini klub koji je imao predstavnike u svim kategorijama i od nas koji smo nastupali u nižim kategorijama očekivalo se da budemo "zicer", da upišemo sigurne pobjede, a potom ostali što naprave. Osobno, mislio sam da neću izdržati, jer sam nakon druge borbe "osjetio" leđa, obnovio staru ozljedu, ali stisnuo sam zube i izgurao do kraja

Puljani svojim protivnicima nisu dopustili niti najmanju nadu, jer bi već nakon četiri uvodne borbe osigurali pobjedu i tako si trasirali put prema konačnom slavlju.

- Osjećaj je bio predobar. Obožavam nastupati na ekipnom prvenstvu, puno mi je draže nego pojedinačno upravo zbog te euforije koja vlada i koja nas tjera da damo sve od sebe - istaknuo je Klačar. - U finalu smo se susreli s Likom koju smo svladali u skupini i premda je rezultat bio jednak onom prvom, bio je teži i neizvjesniji susret. No, dobili smo i moram priznati da sam na kraju zaplakao od sreće.

Do zlata su stigle i njihove klupske kolegice, ali po puno neizvjesnijem scenariju. Tri susreta i tri "tijesne" pobjede, s tim da su u prva dva lovile i ulovile zaostatak od 0:4

- Bilo je napeto, ali super smo ekipa i cijelo vrijeme smo jedna drugu bodrile, gurale da damo sve od sebe i uspjele smo se izvući, a ovaj naslov prvakinja mi je još i draži zato jer smo bile jedina ekipa koja se za prvenstvo nije pojačala judašicama "sa strane", sve smo odradile mi cure iz kluba - naglasila je Lara Kliba koja je u pulsko zlato ugradila tri pobjede, od kojih je jednu ostvarila i u težoj kategoriji.

- Moja kategorija je do 63 kg, ali protiv Profectusa, što je praktički bio susret za zlato, trener je odlučio da nastupim u kategoriji +63 kg. Samoborke su u toj kategoriji imale Helenu Vuković koja je našu Chiaru Primožić pobijedila na prvenstvu Hrvatske i stoga sam joj se ja probala suprotstaviti i na kraju je dobro ispalo.

Kliba je ove godine osvojila dvije "velike" ekipne medalje s hrvatskom kadetskom reprezentacijom, srebra na Svjetskom prvenstvu u Sarajevu i Europskom prvenstvu u Sofiji, no zlato izboreno na domaćem tatamiju ipak ima poseban sjaj

- Kad sam nastupala za reprezentaciju atmosfera je stvarno bila odlična, bodrile smo jedna drugu, ali ovdje je sve to bilo još izraženije. Ipak su ovo cure s kojima već godinama treniram, viđamo se svaki dan i ovo prvenstvo ipak je bilo nešto drugo, nešto posebno - zaključila je Kliba. (I. CEROVAC)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter