Istarskom borcu devet medalja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ljubljana je bila domacin Pokalu Bežigrad, medunarodnom turniru u judu na kojem su nastupili predstavnici deset europskih zemalja. Medu njima je bilo 13 clanova Istarskog borca, koji su se natjecali u konkurenciji kadeta i mladih kadeta te pritom osvojili devet odlicja.

Do zlata je stigao kadet Matej Grubiša (do 81kg), za što su mu trebale tri pobjede od kojih je ona finalna bila protiv Nijemca Breiera. Isti skor imao je mladi kadet Filip Ušic (do 73 kg), koji je u klupskom finalu bio bolji od Luke Duplancica Maretica. Nisku pulskih zlata zaokružio je mladi kadet Marko Gabrovec (+73 kg), koji je do trijumfa stigao s cetiri pobjede, od kojih je ona finalna izborena protiv Srbina Kulica.

Kadetski reprezentativac Hrvatske Vedran Seretin (do 60 kg) s tri je pobjede izborene ipponima stigao do finala u kojem je poražen od Slovenca Kuralta. Medalju istog sjaja osvojio je mladi kadet Dominik Družeta (do 60 kg), koji je nakon tri ostvarene pobjede pokleknuo u finalnom ogledu protiv Srbina ?ukanovica.

Bronce su osvojili kadet Loris Kablinovic (do 66 kg) te mladi kadeti Andrej Del Treppo (do 46 kg) i Ariana Agaj (do 52 kg), dok su nastup na turniru na sedmoj poziciji okoncali kadet Arian Trošic (do 60 kg) te mladi kadeti Siniša Smoljanic (do 46 kg), Jasen Zenzerovic (do 46 kg) i Boris Maurovic (do 66 kg).


Podijeli: Facebook Twiter