Istarsko proljeće: Stradala tri biciklista

Detalj s utrke (Snimio Milivoj MIJOŠEK)
Detalj s utrke (Snimio Milivoj MIJOŠEK)

Tijekom četverodnevne biciklističke utrke "Istarsko proljeće" koja se na Poluotoku održala krajem proteklog tjedna, od četvrtka do nedjelje, u tri je navrata, zbog nezgoda biciklista, mora intervenirati i policija.

U petak oko 13.30 sati 20-godišnji biciklist iz Norveške je ba županijskoj cesti Vodnjan – Juršići udario u Ford Fiesta koja je bila zaustavljena uz rub kolnika, a za čijim je upravljačem bio 40-godišnjak s područja Marčane. Od siline udara, 20-godišnji biciklist je pao na kolnik i lakše se ozlijedio.

Sličan događaj zbio se i u subotu oko 13.30, kada su se trojica biciklista kretala državnom cestom iz smjera Vozilići prema tunelu Učka. U blizini raskrižja za Šušnjevicu udarili su u Peugeot 106 koji je bio zaustavljen na travnatoj površini izvan kolnika, a za upravljačem se nalazio 42-godišnjak iz Vineža. Biciklisti su se udaljili prije dolaska policajaca. Naknadno se ispostavilo da se radi o 23-godišnjem državljaninu Slovenije i 23-godišnjem državljaninu Austrije, dok identitet trećeg biciklista zasad nije utvrđen. Prilikom udara u vozilo, austrijski biciklist je ozlijeđen te mu je u pulskoj bolnici pružena pomoć.

Također u subotu, ali nešto kasnije, oko 14.50 sati, 19-godišnji državljanin Norveške, koji se kretao iz smjera Svih Svetih prema Buzetu, na izlazu iz oštrog zavoja izgubio je kontrolu nad biciklom i pao na kolnik. Norvežanin je prilikom pada ozlijeđen te je prevezen u riječki KBC Sušak. (M. Vu.)


Podijeli: Facebook Twiter