Istarsko proljeće: Sinkewitz osvojio Motovun

Pobjednik - Patrik Sinkewitz, Meridiana Kamen (M. PILAT)
Pobjednik - Patrik Sinkewitz, Meridiana Kamen (M. PILAT)

Vozač pazinske Meridiane Kamen, Nijemac Patrik Sinkewitz pobjednik je druge, 165 kilometara duge, izuzetno zanimljive i neizvjesne etape desetog izdanja biciklističke utrke "Istarsko proljeće", koja se vozila danas od Vrsara preko Limskog kanala, Rovinja, Žminja, Kršana, Cerovlja i Buzeta s ciljem u Motovunu.

Pobjedniku je za svladavanje staze trebalo 4:05:13 sati, uz prosječnu brzinu od 40,37 km/h. Drugi je ciljem prošao Tadej Valjavec iz Save, dok je treću stepenicu pobjedničkog postolja dohvatio Silvio Herklotz iz njemačkog tima Plussbank.

Etapnom pobjedom vozač pazinskog tima je pred sutrašnju zadnju rundu, kao trenutno trećeplasirani u ukupnom poretku, došao u priliku da eventualnim ponavljanjem uspjeha uzme i generalku.

Ipak, nekako najbliži osvajanju ovogodišnjeg "Istarskog proljeća" je Slovenac Matej Mugerli, član momčadi Adria Mobil, koji je danas osvojio "tek" deseto mjesto, no dovoljno da zadrži žutu majicu te mu za ukupnu pobjedu prije svega treba hladna glava. Njegov eventualni kiks čeka i drugi u generalnom poretku, naš Radoslav Rogina, klupski kolega vodećeg, koji je u igri ostao zahvaljujući današnjoj petoj poziciji.

Zelena majica ove etape, ona koju dobiva najbolji na brdskim ciljevima, otišla je u ruke hrvatskog vozača Matije Kvasine (GMS), dok je vlasnik plave majice postao njegov timski kolega Jan Sokol nakon što je bio najbolji na prolaznim ciljevima.

Pobjednik utrke bio je odlučen u posljednjem kilometru kad je Sinkewitz dodatno povukao i bodren brojnim gledateljima prvi uletio u zagrljaj svoje logistike.

Sutra se vozi posljednja, treća etapa, dugačka 153 kilometra. Start je u Pazinu u 11 sati, a trasa ide preko Tinjana i Baderne do Tara i Umaga, gdje je prolazni cilj. Nakon toga biciklistička karavana radi dva kruga do Buja i Juricani te se vraća u Umag , a sve završava u Katoru. (M. PILAT)


Podijeli: Facebook Twiter