Istarsko proljeće: Mugerli prvi, Rogina drugi

(M. MIJOŠEK)
(M. MIJOŠEK)

Svemu unatoč, ponajprije vremenu koje nije puno obećavalo, završetkom treće etape ovogodišnjeg jubilarnog, desetog izdanja biciklističke utrke "Istarsko proljeće" malo tko da nije zadovoljan. Istina, bilo je manjih tehničkih problema na koje organizator nije mogao utjecati, no kad se na kraju "podvuče crta" četverodnevno natjecanje je gotovo u svim segmentima uspjelo.

Potvrdu za to smo dobili od direktora ove ugledne međunarodne manifestacije koja je bila stjecištem biciklista iz cijelog svijeta. Ugledna je lista od dvjestotinjak, točnije 198 vozača iz 16 europskih zemalja, odnosno 34 biciklistička tima koji su odvozili tradicionalne istarske priredbe poput Trofeja Umaga i Poreča, umaškog prologa te tri već dobro znane etape.

Među sudionicima "Istarskog proljeća" i prethodnih događaja, našla su se imena kao što su Tadej Valjavec koji je 2004. na Giru d Italia bio deveti u generalnom plasmanu, a 2010. Na Tour de Franceu deseti u tom poretku.

Njemu treba pridružiti Patrika Sinkewitza, vozača pazinske momčadi koji je 2004. bio pobjednik utrke oko Njemačke, a šest godina kasnije se okitio naslovom pobjednika Gira di Romagna.

Deseto Istarsko proljeće je odvozio prošlogodišnji svjetski juniorski prvak Slovenac Matej Mohorić, Riječanin Josip Rumac treći na toj smotri, te Matej Mugerli dvostruki pobjednik porečkog Trofeja ove i prošle godine, koji se potvrdio i na kraju 10. istarske biciklističke smotre kao pobjednik u generalnom plasmanu.

Prvi koji je prošao kroz ciljnu ravninu u turističkom naselju Stella maris na kraju treće etape bio je Slovenac Matej Marin koji vozi za austrijski Team Gourmetfein Simplon, drugi je Sergej Renev iz kazahstanske Astane, a treći Slovenac Jan Tratnik koji vozi za austrijski Tirol.

U generalnom poretku prvi je Matej Mugerli iz slovenske Adrije mobil, drugi je njegov klupski suvozač, hrvatski biciklist Radoslav Rogina, a treći Patrik Sinkewitz koji brani boje pazinske Meridiane Kamen.

Žuta majica pripala je Mugerliju, plava (najbolji na prolaznom cilju) Marinu, a zelena (najuspješnijeg na brdskom cilju) Matiji Kvasini (Gourmetfein Simplon). (M. GAVRAN)


Podijeli: Facebook Twiter