Istarsko proljeće: Cort Nielsenu etapa i vodstvo

Cort Magnus Nielsen ulazi u cilj
Cort Magnus Nielsen ulazi u cilj

Pobjedom Danca Magnusa Corta Nielsena, člana Cult Energy Vital Water momčadi, završena je prva etapa biciklističke utrke "Istarsko proljeće" koja se u našoj regiji održava po 11. put.

Etapa koja je vožena od Poreča do Labina u dužini od 154 kilometra riješena je u samoj završnici na usponu za labinski stari grad kada se Danac u posljednjih desetak metara "otresao" pratitelja i s visoko uzdignutim rukama ušao u cilj.

Ovom je pobjedom Cort Nielsen, koji je inače po UCI bodovima najbolji vozač do 25 godina na utrci, preuzeo vodstvo u generalnom poretku pa će u drugoj etapi na sebi imati žutu majicu.

U finišu su za korak prekratki ostali Čeh Karel Hnik (Etixx) koji je etapu završio na drugom mjestu, dok je treći bio Austrijanac Patrick Konrad (Team Gourmetfein Simplon). Do samog kraja u borbi za sam vrh bio je i hrvatski reprezentativac, član slovenskog Adria mobila, Radoslav Rogina koji je u cilj ušao šesti, dok je na odličnom 10. mjestu etapu završio Talijan u redovima pazinskog Meridiana Kamena, Antonio Santoro.

Gotovo cijelu etapu obilježili su mnogobrojni pokušaji bjegova, prvenstveno ruskih vozača članova "Itera-Katushe" u čemu je prednjačio dvojac Pokidov – Nikolaev koji je zajedno s Frolovim uzeo gotovo sve prolazne ciljeve, pa je tako upravo Igor Frolov trenutno vlasnik zelene majice.

U jednom od bjegova društvo im je pravio i Hrvat Matija Kvasina, ali svi su ti pokušaji vrlo brzo uhvaćeni od vodeće skupine. Tako se u grupi stiglo i do Raše, a onda se u posljednjih pet kilometara na usponu iskristalizirala skupina od petnaestak biciklista koja je na kraju i odlučila pobjednika današnje etape.

Sutra je na rasporedu 2. etapa koja se vozi od Vrsara do Motovuna u dužini od 164 kilometra i koja će, s obzirom na konfiguraciju, najvjerojatnije i odlučiti pobjednika 11. izdanja ove izuzetno jake međunarodne biciklističke utrke. (R. FONOVIĆ; M. ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter