Istarsko proljeće: Austrijancu Eibeggeru etapa i žuta majica

Najbolji u prvoj etapi na pobjedničkom postolju (R. FONOVIĆ)
Najbolji u prvoj etapi na pobjedničkom postolju (R. FONOVIĆ)

Kao i prošle godine, prva etapa 13. izdanja biciklističke utrke Istarsko proljeće imala je cilj u Labinu i ovoga puta povijest se u potpunosti ponovila. Prošlogodišnji pobjednik ove etape, ali i cjelokupne utrke, Austrijanac Markus Eibegger (Felbermayer Simplon Wels) ponovno je pokazao svoju snagu i na usponu u labinskom Starom gradu "otresao" je konkurenciju i pobjednički ušao u cilj čime je ponovno obukao žutu majicu vodećeg u ukupnom poretku. Time je ujedno stekao vrlo velike izglede da u nedjelju ponovno podigne pobjednički trofej ove izuzetno kvalitetne utrke.

On je stazu od Poreča do Labina u dužini od 158 km prošao u vremenu 3:49:18 sati, ostavivši iza sebe Slovenca Mateja Mugerlija (Synergy Baku) i Španjolca Ivana Garciju (Klein Costantia) samo tri sekunde. Nakon njih je u cilj ušla velika skupina vozača koja je zaostala devet sekundi i u kojoj se našao član Meridiane Kamena, Talijan Davide Mucelli koji je završio na 11. mjestu, te najbolji hrvatski vozač Bruno Maltar (Radenska Rog) koji je bio 24.

Subotnja druga etapa odvest će biciklističku karavanu od Vrsara do Motovuna (157 km). Start je u Vrsaru u 10.45 sati, odakle se ide na Limski kanal, pa preko Rovinjskog Sela i Rovinja, do Kanfanara, Žminja, Gračišća, Pićna, Potpićna, Kršana, Lupoglava, Buzeta i Livada do cilja u Motovunu. (R. FONOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter