Istarskim udrugama 85.000 kuna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predstavnici 15 nevladinih udruga s podrucja Istarske, Licko-senjske i Primorsko-goranske županije potpisali su danas sa Zakladom za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva ugovore o financiranju projekata temeljem kojeg je tim udrugama odobreno ukupno 195.740 kuna.

Sredstva su odobrena za 15 najkvalitetnijih gradanskih inicijativa koje su prošle na natjecaju, kojeg je u svibnju raspisala Zaklada za projekte pod nazivom "Naš doprinos zajednici" a koji se financiraju na osnovi potpisanog Sporazuma o decentraliziranom modelu zajedno s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnog društva.

Sredstva su odobrena za sedam udruga iz Istarske županije, a po cetiri udruge dolaze iz Primorsko-goranske i Licko-senjske županije.

Ukupno 9.520 kuna je za obilježavanje dana volontera dobila pulska udruga Suncokret, udruga Zid iz Buja dobila je 6 tisuca kuna za projekt "Slatkovodni svijet u Bujama", dok je "Kumpanija Kosirici" iz Tinjana dobila 14.970 kuna za projekt "Posta". Zelenoj Istri je za projekt "Urbani vrt Rojc" odobreno 9.080 kuna, a po 15 tisuca kuna dobile su Udruga za ekologiju i unaprjedenje življenja, Mjesni odbor Bokordici u Svetvincentu i Društvo "Novaki 1341" iz Cerovlja.

Sredstva, kako istarskih tako i udruga iz ostalih županija iskoristiti i ce se za unaprjedenje življenja i dobrobit lokalnih zajednica iz kojih udruge dolaze. Neki ce novac iskoristiti za uredenje zelenih površina, plaža i parkova te površina za rekreaciju a neki planiraju izgraditi bocalište, urediti prostor pedijatrijske ambulante ili pak osigurati dom ugroženim sovama.

Inace, na natjecaj je pristiglo ukupno  71 prijava ustanova, udruga, klubova, mjesnih odbora i društava, a Odbor za procjenu kvalitete gradanskih inicijativa, razmatrao je prijedloge  57 prijava koje su zadovoljile propisane uvjete natjecaja.


Podijeli: Facebook Twiter