Istarskim poduzetnicima besplatno ured u Bruxellesu

Seminar Belgija - vaše poslovno odredište u srcu Europe"
Seminar Belgija - vaše poslovno odredište u srcu Europe"

Mogućnosti gospodarske suradnje između Belgije i Istarske županije nisu dovoljno iskorištene, zaključak je seminara koji je pod nazivom "Belgija - vaše poslovno odredište u srcu Europe" nedavno održan u HGK - Županijskoj komori Pula.

Antonio Garcia, voditelj gospodarskog i trgovinskog ureda Belgije u Hrvatskoj, predstavio je istarskim poduzetnicima tzv. welcome package koji nudi regija Bruxelles. Radi se o usluzi koja pruža mogućnost poduzetnicima iz drugih zemalja, pa tako i iz Hrvatske, da u Bruxellesu tri mjeseca bez ikakve naknade koriste ured. Ured mogu koristiti kako oni koji kane otvoriti predstavništvo u Belgiji, ali i oni koji samo žele ispitati tamošnje tržište.

Poduzetnicima su predstavljene usluge Komore pri izlasku na strana tržišta, pa je tako kroz sustav HGK-a moguće uvrštavanje u različite baze podataka: Registar hrvatskih izvoznika, Baza otpada, Baza roba i usluga, a sve u cilju traženja potencijalnih partnera i ostvarivanja različitih oblika suradnje. Komora također informira o natječajima te pronalazi poslovne partnere i putem Europske poduzetničke mreže, a boniteti poslovnih partnera iz Italije mogu se provjeriti putem baze podataka Telemaco.

Seminar su organizirali Komora i veleposlanstvo Kraljevine Belgije u Hrvatskoj da bi informirali tvrtke o mogućnostima i uvjetima poslovanja u Belgiji. (M. V. I.)


Podijeli: Facebook Twiter