Istarskim penjacima cetiri prva mjesta

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Cetiri prva mjesta za istarske sportsko-penjacke klubove Onsight iz Pule i Hiperaktiv iz Pazina bilanca su prvenstva Hrvatske za mlade kategorije i kupa za seniore održanom u pulskom kulturnom centru "Karlo Rojc", na umjetnoj stijeni Planinarskog društva "Glas Istre".

Prvo mjesto medu najmladima ostvarili su Laura Hrestak (Onsight) kod djevojcica, Filip Banko iz Hiperaktiva kod cicibana te Filip Sironic, takoder Hiperaktiv, kod juniora, a kod najmocnijih seniora Gianfranco Dušic.

Medu kadetkinjama najbolja je bila Tonka Miloševic iz rijeckog alpinistickog kluba, a medu djecacima najbolji je bio Borna Cujic. Kod starijih kadetkinja najbolja je bila Daria Dukic (PD Velebit), a kod jaceg spola te dobne kategorije Zagrepcanin Filip Pecenec iz Pulfera.

U juniorskoj konkurenciji nastupile su dvije djevojke, a Barbara Gilic (SPK Marulianus) bila je bolja od Elene Tanakovic (SPK Hiperaktiv). Najbolji junior bio je pazinski reprezentativac Filip Sironic ispred Nikole Kramarica iz CAF-a Zagreb i Jerka Cvitanica iz splitskog Mosora.

Najbolja starija juniorka bila je Aneta Armano (Pulfer). Kod starijih juniora pobjeda je išla Luki Trumbicu (PK Split) dok je drugi bio Domagoj Žepec (Pulfer), a treci Petar Gojtanic (SPK Hiperaktiv).

U ekipnom poretku natjecanja za mlade kategorije pobijedio je SPK Pulfer iz Zagreba, ispred splitskog Marulianusa, dok su trece mjesto zauzeli istarski penjaci iz Pazinskog SPK Hiperaktiv. Pulski Onsight bio je cetvrti, a rovinjski Muntravo deseti.

Enna Peroš iz Hiperaktiva bila je druga kod seniorki iza Zrinke Bartolek (Pulfer), dok je njen klupski kolega Dušic, najavio povratak u formu osvojivši prvo mjesto kod seniora. Ekipno prvo mjesto pripalo je Pazincima ispred zagrebackog Pulfera i rijeckog Rirock climbinga.

Organizator natjecanja je bio pulski Onsight, a nastupilo je sedamdesetak natjecatelja iz Zagreba, Splita, Varaždina, Rijeke, Pazina, Rovinja i Pule.


Podijeli: Facebook Twiter