Istarskim knjižnicama 885 tisuća kuna za nove knjige

Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula najviše sredstava
Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula najviše sredstava

U programu javnih potreba Ministarstva kulture RH u stavci knjižnična djelatnost za istarske knjižnice ove su godine predviđena sredstva u visini od 885 tisuća kuna i to uglavnom za nabavu knjižne i neknjižne građe. Kao što se moglo i očekivati najveći iznos pripast će Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula koja će za otkup novih knjiga i ostale građe od ministarstva dobiti 400 tisuća kuna.

Slijede ju Gradska knjižnica Labin i Gradska knjižnica Umag kojima će pripasti po 90 tisuća kuna. Po 80 tisuća kuna dobit će Gradska knjižnica "M. V. Ilirik" iz Rovinja, Gradska knjižnica Pazin i Gradska knjižnica Poreč. Gradska knjižnica Novigrad-Cittanova za nabavu knjižne i neknjižne građe od Ministarstva kulture će dobiti 45 tisuća kuna dok će po deset tisuća kuna dobiti Pučko otvoreno učilište "Augustin Vivoda" Buzet i Gradska knjižnica u sklopu Pučkog otvorenog učilišta Buje.

Međunarodna kulturna suradnja

U stavci Međunarodna kulturna suradnja u programu javnih potreba Ministarstva kulture među istarskim korisnicima nalazimo Savez udruga Rojca kojem za suradnju s Trans European Hallom i gostovanja u Latviji i Francuskoj pripada 12,5 tisuća kuna.

Udruga Zvona i Nari iz Ližnjana dobit će devet tisuća kuna za sudjelovanje u "Mreži gradova književnosti", dok će zbor Nešpula dobiti deset tisuća kuna za putne troškove za natjecanje u Veneciji. Puhački orkestar grada Pule će za natjecanje u Grčkoj dobiti 13 tisuća kuna, dok će Bojan Šumonja za samostalnu izložbu u Luksemburgu dobiti sedam tisuća kuna.

Muzej suvremene umjetnosti Istre će za izložbu i katalog Anica Vučetić u Srbiji dobiti osam tisuća, dok će Udruga i ekomuzej Kuća o batani iz Rovinja dobiti 23 tisuće kuna za "Rovinjska luka – Jadranski biser" u sklopu projekta Mémoire des Ports de Méditerranée. (B. VINCEK)


Podijeli: Facebook Twiter