Istarski župan Valter Flego primio Leonarda Rojnića

Deset tisuća crteža za film 'Ljubav i vozila'
Deset tisuća crteža za film 'Ljubav i vozila'

Istarski župan Valter Flego primio je danas u sjedištu Istarske županije u Puli harmonikaša Leonarda Rojnića iz Barbana, svjetskog juniorskog prvaka u sviranju dijatonske harmonike. Prijemu su prisustvovali i načelnik Općine Barban Dalibor Paus te Leonardov otac Dragan Rojnić i mentor Luka Brgić. Rojnić je titulu svjetskog juniorskog prvaka osvojio na međunarodnom natjecanju u talijanskom Campobassu gdje je pomeo konkurenciju ostvarivši nabolje rezultate u povijesti natjecanja, uz podršku mentora Luke Brgića. Na samom je natjecanju sudjelovalo preko 100 svirača iz cijelog svijeta, a žiri su činili suci iz brojnih država.

Župan je uvodno čestitao Leonardu i zahvalio mu na svemu što čini sa svojim mentorom, roditeljima i ostalima koji mu pružaju podršku u glazbi. "Divno je vidjeti ovako mlade ljude poput Leonarda da kroz sviranje harmonike predstavljaju, promoviraju i održavaju taj dio istarskog identiteta. Zadaća svih nas je njegovati talent, darovitost i znanje, jer su daroviti i mladi obrazovani ljudi budućnost društva", rekao je istarski župan čestitavši Leonardu na osvojenoj tituli.

Leonardo se zahvalio na prijemu, kao i na velikoj podršci mentora i roditelja bez kojih njegovi uspjesi ne bi bili mogući. I dalje će se baviti glazbom te je istaknuo da je, iako je harmonika njegov primarni instrument i najbolje mu leži, on ipak multiinstrumentalist. Po završetku prijema, Leonardu je župan Flego uručio prigodan poklon te mu poželio sve najbolje u daljnjem bavljenju glazbom. (GI)



Podijeli: Facebook Twiter