Istarski vozaci prebrzi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na istarskim se cestama tijekom vikenda dogodilo osam prometnih nesreca u kojima je lakše ozlijedeno sedam osoba, dok je u tri slucaja evidentirana tek materijalna šteta. Najcešce greške kod prometnih nesreca bile su neprilagodena brzina (5), dok ni u jednoj prometnoj nesreci nije utvrdena alkoholiziranost sudionika.

Policija je ukupno kontrolirala 503 vozila i utvrdila 301 prometni prekršaj. Najviše je evidentirano prekršaja brzine (135), nekorištenja sigurnosnog pojasa (42), vožnje pod utjecajem alkohola (22), nepropisnog pretjecanja (8), vožnje neregistriranim vozilom (7), i vožnje bez vozacke dozvole (3). Iz prometa je iskljuceno 25 vozaca i sedam vozila.

U subotu oko 3 sata na kolniku Ulice Prekomorskih brigada kod raskrižja sa Šišanskom cestom zatecen je 28-godišnji državljanin BiH koji je upravljao automobilom Renault pod utjecajem 1,87 promila alkohola u krvi. Policija je mladica smjestila u posebne prostorije do otriježnjenja.

U subotu od 12 do 18 sati provedena je akcija kontrole brzine kretanja vozila pri cemu je policija kontrolirala 156 vozila i vozaca te utvrdila ukupno 116 prometnih prekršaja. Cak 95 prekršaja, odnosno više od 80 posto, odnosilo se na prekoracenje brzine.

Najveca je brzina od 151 kilometar na sat izmjerena na podrucju Pazina, odnosno na kolniku Istarskog ipsilona izmedu cvorova Lupoglav i Cerovlje, gdje je brzina kretanja ogranicena na 90 kilometara na sat.


Podijeli: Facebook Twiter