Istarski vodovod otvorio vrata

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Imati dovoljne kolicine zdrave vode za pice neprocjenjivo je bogatstvo, istaknula je direktorica Istarskog vodovoda Buzet Laura Šuperina na svecanosti kojom je u Buzetu obilježen Svjetski dan voda.

- Kao tvrtka koja ima znacajnu ulogu u javnoj vodoopskrbi, nastojimo podignuti svijest potrošaca o dragocjenosti ovog prirodnog resursa i važnosti njegova racionalnog korištenja, naglasila je Šuperina.

- Kako bismo na neki nacin doskocili cudljivosti prirode i hidrološkim prilikama, jedan od glavnih projekata u buducnosti je povezivanje izvora i akumulacije u dolini Mirne, rekao je Mladen Nežic iz vodovoda.

Voditeljica tehnološko-laboratorijske službe Marijuca Nemarnik istaknula je da su lani analizirana 4.523 uzorka na tri izvora i u mreži; od toga je sto posto uzoraka vode na izlazima iz postrojenja ispravno, dok se na mreži pojavljuje svega 1,2 posto neispravnih uzoraka.

Uzrok su mutnoca uslijed kvarova, radova, ili oscilacije protoka. U slucajevima kada su detektirani takvi uzorci, odmah se pristupa ispiranju mreže.

Rezultate istraživanja zadovoljstva korisnika javne vodoopskrbe predstavila je Dolores Tomišic.

- Istarski vodovod znat ce odgovoriti na sve izazove kako bi odradio svoju misiju i svrhu postojanja, a to je osigurati kvalitetnu i sigurnu vodoopskrbu na podrucju svoga djelovanja, naglasio je gradonacelnik Buzeta Valter Flego.

Vrata vodovoda bila su otvorena za posjetitelje, vecinom osnovce, koje je u obilazak izvorišta Sv. Ivan i postrojenja za proizvodnju vode, vodilo strucno osoblje. U pogonu za brzo filtriranje vode mogli su kušati vodu prije njezine distribucije. (G. CALIC ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter