Istarski vatrogasni sustav najbolji u Hrvatskoj


Istarski župan Valter Flego i pulski gradonačelnik Boris Miletić primili su u četvrtak Organizacijski odbor i voditelje 7. Državnog natjecanja vatrogasaca Republike Hrvatske koje će se u subotu održati na stadionu Uljanika na Verudi. Gradonačelnik Miletić zahvalio je organizatorima što su odabrali Pulu kao mjesto održavanja natjecanja vatrogasaca.

- Istarski vatrogasni sustav jedan je od najboljih u Hrvatskoj, dobro funkcionira te bi trebao poslužiti kao promjer nekim drugim sustavima kada je riječ o decentralizaciji ovlasti, kazao je Miletić i svim sudionicima državnog natjecanja zaželio ugodan boravak u Puli.

Župan Valter Flego izrazio je zadovoljstvo što će Hrvatska vatrogasna zajednica 140 godina postojanja obilježiti upravo u Puli.

- Iznimno je značenje ove djelatnosti i uloge vatrogasaca u sustavu zaštite i spašavanja, posebice za vrijeme trajanja turističke sezone. Sigurnost građana, a i brojnih turista koji nas svake sezone posjećuju, veoma je bitna, a upravo zahvaljujući našim vatrogascima svi se oni mogu osjećati sigurno. Ponosni smo na organizaciju vatrogastva u Istarskoj županiji i Hrvatskoj kako na profesionalnoj, tako i na dobrovoljnoj razini, kazao je župan Flego i zaželio svim sudionicima puno uspjeha na subotnjem natjecanju, ali i u budućem radu.

Inače, 7. Državno natjecanje vatrogasaca RH koje će se održati u subotu na stadionu Uljanika na Verudi, okupit će 400 ekipa iz Hrvatske i 20 ekipa iz susjednih zemalja, a ukupno s gostima i osobljem bit će prisutno više od 4.500 sudionika. Organizator natjecanja je Hrvatska vatrogasna zajednica, a suorganizator i domaćin Vatrogasna zajednica Istarske županije. (S. Z. T.)


Podijeli: Facebook Twiter