Istarski umjetnici u odabranom društvu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Među 203 rada prijavljena na natječaj, šesnaest je odabrano za ovogodišnju izložbu suvremene vizualne umjetnosti "[email protected]", koja će se u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti (MSU) održati od 25. ožujka do 27. travnja.

Među pristiglim radovima bilo je najviše multimedijskih instalacija i videoradova, ali ima i mnoštvo slika, crteža, grafike i fotografije te ponešto ponešto skulptura i objekata, performansa, akcija, happeninga, izvijestio je MSU. 

Izabrani su Nikola Bojić, Sebastian Dračić, Ivana Dražić Selmani, Alen Floričić, Iva Gobić, Silvestar Kolbas, Tonka Maleković, Luiza Margan, Marko Marković, Igor Ruf, Neli Ružić, Silvo Šarić,  Goran Škofić, Mirjana Vodopija, Ana Vuzdarić i Vlasta Žanić.

Na izložbi će se predstaviti tri instalacije, šest videoinstalacija, tri multimedijalne instalacije, nekoliko slika, crteža, jedan participativni društveno-umjetnički projekt, a izvest će se i jedan performans. Među pozvanim umjetnicima su Bojan Gagić i Miodrag Gladović, Kristian Kožul i Damir Žižić, Vedran Perkov, Sandra Vitaljić i Davor Vrankić.

Budući da nije riječ o izložbi s unaprijed zadanom problemskom okosnicom, zbog velikog postotka visokokvalitetnih djela koja svake godine pristignu na natječaj opravdano je reći da ta manifestacija predstavlja relevantni presjek aktualnog stanja u hrvatskoj suvremenoj umjetnosti, u kojem su ravnopravno zastupljene sve generacije umjetnika, ističe se u obavijesti MSU-a.

U međunarodnom povjerenstvu koji je izabrao ovogodišnje radove bili su Anne Barlow, kustosica i ravnateljica Art in General iz New Yorka, Leonida Kovač sa zagrebačke Akademije likovnih umjetnosti, multimedijalni umjetnik Dalibor Martinis, audiovizualni umjetnik Toni Meštrović, ravnateljica MSU-a Snježana Pintarić, kustos Moderne galerije iz Ljubljane Igor Španjol i kustosica MSU-a Leila Topić. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter