Istarski umirovljenici s IDS-om

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Istarska stranka umirovljenika podržat će IDS i kandidaturu Valtera Flega za istarskog župana te Borisa Miletića za pulskog gradonačelnika, izjavila je predsjednica gradske organizacije ISU-a Zorka Lončar prilikom današnjeg potpisivanja sporazuma o podršci i suradnji na predstojećim lokalnim izborima u svibnju. Lončar je kazala da ISU i IDS imaju slične programe i vizije o kvalitetnijem životu umirovljenika.

- ISU će poticati izgrađivanje takvih odnosa u Puli da se vodi briga o svim oblicima zaštite prava umirovljenika i realizaciji projekata kojima će se osigurati bolji društveni život. Prioritet našeg programa je izgradnja domova za umirovljenike, ali i otvaranje dnevnih centara za starije i nemoćne, uređivanje raznih prostora za klubove, smanjenje broja siromašnih umirovljenika, rekla je Lončar.

Kandidat za gradonačelnika Pule Boris Miletić, kao zajednički kandidat IDS-a, HNS-a, Zelenih i BDSH-a, zahvalio se na podršci.

- Ova obitelj se širi, uz potporu i drugih udruga umirovljenika te predstavnika nacionalnih manjina. Kada govorimo o umirovljeničkoj populaciji u Puli, onda mogu reći da smo sigurno prvi grad u Hrvatskoj koji je otvorio čitaonicu kluba umirovljenika i tako smo postali primjer drugim gradovima u državi. Može se više, no analizom drugih socijalnih programa u Hrvatskoj može se reći da Pula doista ima kvalitetan socijalni program. Socijalni program koji nudimo je sigurno među najboljima, kao što je sigurno da ima prostora za poboljšanja, i upravo je ova kompatibilnost naših programa ta koja nas je stavila zajedno da bi zajedničkim snagama zatražili povjerenje naših sugrađana i nastavili projekte koje smo već započeli. Zajedno možemo učiniti Pulu još ljepšim mjestom za življenje, zaključio je Miletić. (Napisao i snimio C. B. GALIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter