Istarski umirovljenici održali sportske igre

Natjecanje u pikadu (M. ANGELINI)
Natjecanje u pikadu (M. ANGELINI)

U Domu hrvatskih branitelja održane su 5. Sportske igre Matice umirovljenika Istarske županije. Gradonačelnik Boris Miletić poželio je natjecateljima dobre sportske igre i dobro zdravlje te obećao da će Grad Pula i dalje, kao svake godine dosad, podupirati igre umirovljenika i Maticu.

U ime Istarske županije, odnosno župana Ivana Jakovčića, okupljenima se obratila Davorka Maras poželjevši im također dobre igre i zabavu, i rekla da će Županiji i nadalje skrb za starije osobe biti prioritet te da će i oni nastaviti podržavati održavanje igara jer, kako je rekla, važno je ostati aktivan bez obzira na godine.

- Uvjeren sam da ovo nisu posljednje sportske igre Matice, bez obzira na teške gospodarske i ekonomske uvjete, rekao je pak predsjednik Matice Bruno Stermotić, izražavajući zahvalnost na dosadašnjoj potpori Grada i Županije.

Istaknuo je da su se igrama odazvale sve županijske udruge sa 180 natjecatelja koji će se natjecati u šahu, pikadu, kartanju, boćanju i streljaštvu. Natjecanje je počelo igrama u pikadu, šahu i kartama koje je održano u DHB-u, a istovremeno je u Domu boćanja Uljanik na Verudi održano natjecanje u boćanju te natjecanje u streljaštvu u Samačkom domu Uljanik. (N. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter