Istarski ucenici i talijanski specijaliteti

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Opatiji je u organizaciji Generalnog konzulata Italije u Rijeci održana prezentacija talijanske kuhinje iz doline rijeke Po, to jest iz okolice grada Roviga.

Originalne namirnice sa svojega agroturizma donijeli su supružnici Giulia Boscolo i Mauro Girelo, koji su ujedno ucenike iz svih ugostiteljskih škola Istarske županije (zanimanje kuhar) i njihove nastavnike upoznali sa nacinom pripreme tradicionalnih jela iz podrucja delte rijeke Po.

Ono što su gosti iz Italije u suradnji s ucenicima i nastavnicima iz Istarske županije pripremili, ucenici konobari iz Ugostiteljske škole iz Opatije poslužili su uzvanicima (120 gostiju) koji su se odazvali pozivu Generalnog konzula Republike Italije.

Generalni konzul Italije Renato Cianfarani osobno se zahvalio procelnici Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehnicku kulturu Istarske županije Patriciji Smoljan na pomoci Županije u organizaciji dolaska ucenika iz ugostiteljskih škola iz Istre.

Svim ucenicima urucena su priznanja za sudjelovanje na prezentaciji talijanske kuhinje. Sudjelovali su ucenici iz Strukovne škola Eugena Kumicica iz Rovinja, Srednje škole Mate Blažine iz Labina, Ugostiteljsko-turisticke škole Antuna Štifanica Porec, Gospodarske škole Buje te pulske Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu, odnosno ukupno 17 ucenika i sedam nastavnika. (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter