Istarski turizam udomit ce se u Porecu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na sjednici Turistickog vijeca Turisticke zajednice Istarske županije odluceno je da se elaborira mogucnost izgradnje nove zgrade sjedišta Turisticke zajednice Istarske županije na Trgu slobode u Porecu, izjavio je nakon sjednice, predsjednik Turistickog vijeca istarske TZ, istarski župan Ivan Jakovcic.

Dodajuci kako ce to biti moderno zdanje, a gradit ce ga privatni sektor i Grad Porec. Projekt ce koštati oko 11 milijuna kuna, a u njemu ce djelovati Odjela za turizam Istarske županije, Turisticka zajednica grada Poreca, Istarska razvojna turisticka agencija i Turisticka zajednica Istarske županije. Dakle, bit ce to na neki nacin malo ministarstvo turizma Istre, naglasio je Jakovcic.

Cim se riješe imovinsko pravni odnosi prici ce se realizaciju projekta, a bude li sve teko prema predvidanjima objekt bi mogao biti dovršen do naredne turisticke sezone, najavio je župan. Istra danas objektivno nema nijedan reprezentativni javni prostor vezan za turizam, i zato je krajnje vrijeme, smatra Jakovcic, da dobije reprezentativan objekt u funkciji turizma.



Istra je lani, ukupno gledajuci, premašila tri milijuna nocenja, izjavio je Jakovcic. Stoga je županijska TZ ucinila dodatne napore u strategiji marketinga, kako bi se ove godine ostvarili što bolji rezultati. Na pitanje što ocekuje od iduce turisticke sezone, Jakovcic je izrazio zadovoljstvo što je Istra, vec sada, uvrštena u glavne kataloge za 2012. godinu i to medu svjetske top destinacije.

Ovo je zapravo priznanje za dugotrajan rad i napore uložene u tu djelatnost u posljednjih 20-tak godina. Ulaganja u marketing lani su dala dobre rezultate, pa se ove godine u istu svrhu planira uložiti oko 20 milijuna kuna. Novi pristup tržištima dao je dobre rezultate, pa je Austrija vec "prešišala" Italiju, tomu je zacijelo doprinio selektivan marketinški pristup austrijskom, slovenskom, ili njemackom tržištu. Veseli što je Italija unatoc krizi porasla za šest do osam posto.

Predstoje dodatni napori na osjetljivom britanskom tržištu, nekada vezanom uglavnom za pred i posezonu, s kojeg naši hotelijeri s pravom ocekuju, a Županija ih u tomu podržava, goste boljih platežnih mogucnosti, zakljucio je Jakovcic. (M. RIMANIC)


Podijeli: Facebook Twiter