Istarski turistički djelatnici jaki u svim kategorijama


Jučer su u Hrvatskoj gospodarskoj komori - Županijskoj komori Pula primljeni istarski dobitnici godišnjih turističkih nagrada koje su podijeljene početkom tjedna u Poreču na Danima hrvatskog turizma. Da podsjetimo, Rovinj je proglašen najboljom odmorišnom destinacijom u Hrvatskoj, a drugo je mjesto u istoj kategoriji zauzeo Poreč. Fažana je pak osvojila treće mjesto u kategoriji turističkih nagrada Naše malo misto, iza Bola i Raba. U kategoriji Hrvatska 365 treće mjesto pripalo je turističkom klasteru sjeverozapadne Istre.

Nagradu "Čovjek ključ uspjeha u turizmu - djelatnik godine" dobili su agencijski djelatnik Alfredo Golob iz Poreča te inspektorica Ministarstva turizma Ivka Kraljević iz Umaga. Što se tiče nagrada za hotele, prvo mjesto u kategoriji wellness hotela osvojio je bujski Casino Mulino, dok je u kategoriji luksuznih hotela nagrada išla rovinjskom Monte Muliniju.

U kategoriji kulturna atrakcija drugo mjesto pripalo je renoviranom hotelu-muzeju Adriatic u Rovinju, dok je u kategoriji rekreacije i zabave prvu nagradu dobio vodeni park Istralandia pokraj Brtonigle.

Turističku nagradu Okusi Hrvatske za restorane i vinarije te seoska domaćinstva u kategoriji restorana dobio je restoran San Rocco iz Brtonigle. Što se tiče obiteljskog smještaja, u kategoriji apartmana drugu nagradu dobio je Marijan Višić, odnosno privatni smještaj Villa Vial iz Labinci; u kategoriji kuća za odmor drugo mjesto pripalo je kući Domus Lauri iz Buja, dok je pansion Villa Vilola iz Umaga dobila drugu nagradu u kategoriji pansiona.

Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića iz Poreča u partnerstvu s Tehničkom školom Pula nagrađena je za projekt "Hotel za sutra". Mali obiteljski hotel La Grisa iz Bala dobio je pak prvu nagradu Adrian koju dodjeljuje Slobodna Dalmacija za najbolje male i obiteljske hotele.

Predsjednica HGK-Županijske komore Pula Jasna Jaklin Majetić čestitala je dobitnicima i istaknula da je turizam dobro organiziran gospodarski sektor. (B. BAN, snimio N. LAZAREVIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter