Istarski trkači "okupirali" Bunarinu

Na startu se našlo 149 trkača
Na startu se našlo 149 trkača

Zimska istarska liga u trčanju iz godine u godinu privlači sve više zaljubljenika u trčanje, kao i njihovih pratitelja, koji su danas "okupirali" Bunarinu, legendarno pulsko vikend-okupljalište, koje je na trenutak podsjetilo na neka prošla, za mnoge od nas bolja vremena.

Možda je tome tako jer smo bili mlađi, no i Senka Senković, maratonka i trekerica iz Vrsara, rekla mi je da se ne bi mijenjala za godine sa svojim sinom. Žao joj je što je propustila okupljanje generacije u porečkoj "Plavoj" večer prije, no zato ju je u mladost uspio vratiti Vladimir Jeličić Crni, koji je na Bunarinu "dofurao" vlastiti razglas i muziku. Crni je bio veslač, ali i DJ u pulskim diskoklubovima i zna kako ljudima razgaliti srca. I, da, istrčao je njujorški maraton, s 50 i nekom na leđima…

Atomci, Azra, Dugme… "prašili" su jučer Bunarinom nakon pretposljednjeg, sedmoga kola Brooks Istarske zimske lige u trčanju u organizaciji DSR Maraton Uljanik i njegovog predsjednika Ozrena Rnjaka. Rekord nije pao, ni po brojnosti, ni na stazi, makar se na startu našlo 149 trkača i trkačica iz cijele Istre, ali i iz Rijeke, s Grobnika… Na koncu, nije ni važno, najljepše je bilo doživjeti onoliko pozitivnih vibracija. I nije kriva kiša koja je počela padati neposredno pred start utrke, pobjednik koje je bio Grobničan, Dejan Ljubas, prekinuvši time dominaciju Petra Bratulića.

Dva kruga po Punta Verudeli za nekih 5.500 metara, sve po asfaltu, Ljubas je "odradio" za 18.42 minute. Bratulić je zaostao 23 sekunde, Aleksandar Pršo još šest. Aktualni rekorder staze Tihomir Bobolanović bio je četvrti, Dejvid Kolić peti.

Rekord po brojnosti u jednoj utrci tako i dalje drže Porečani, koji su u prvom kolu ove sezone okupili 156 trkača. Do Bunarine se njihov broj po utrci nije spuštao ispod sto. Odlična najava za veliki finale u Cerovlju za dva tjedna. Trickeri vas čekaju… (N. JANKOVIĆ, snimio D. ŠTIFANIĆ)

Luki Miškulinu dječja utrka

I Maraton Uljanik, organizator sedmoga kola Zimske lige, organizirao je dječju utrku na stazi od 1.000 metara. Nastupilo je 28 trkačica i trkača, a pobijedio je Luka Miškulin.


Podijeli: Facebook Twiter