Istarski supermarketi poharali konkurenciju

Vesna na Giardinima (N. LAZAREVIĆ)
Vesna na Giardinima (N. LAZAREVIĆ)

Novi trgovačko-prehrambeni div u Puli - Istarski supermarketi, poharali su javnu licitaciju za gradske poslovne prostore dohvativši pet velikih poslovnih prostora u središtu grada i Štinjanu. Predstavnički dvojac Istarskih supermarketa nije se obazirao na dizanje cijena u nebo, pokorio je suvereno konkurenciju među kojom su se nalazili Grga, Marimat, Miracolo, valbandonska Tanja i buzetski La-vor Trade.

U beskonačnom podizanju početne cijene za deset posto od konkurenata Istarski supermarketi platit će dvostruku, trostruku, dvaput četverostruku, te i sedmerostruku početnu cijenu, ali sve to pretvoriti u prvi trgovačko-prehrambeni čimbenik središta grada i Štinjana, atraktivnog zbog festivala na Puntiželi. Mjesečno će za pet prostora u kojima će biti trgovine prehrambenim proizvodima Istarski supermarketi plaćati najam 122,6 tisuća kuna.

Veliki interes vladao je za javnom licitacijom za natječaj na kojem je Grad Pula ponudio u zakup 32 poslovna prostora od čega za deset nije bilo interesa, a ukupno će za 22 poslovna prostora Grad mjesečno prihodovati od izlicitiranog najma gotovo 252,5 tisuća kuna. Sala za vjenčanja bila je dupkom puna, a uz Istarske supermarketa pobjednički osmijeh na licu imali su i predstavnici Brionke s tri uspješno izlicitirana zakupa, te Oviessea koji su "obranili" dva dosadašnja prostora u kojima su boravili.

Za prostor u Sergijevaca 4 površine 111 kvadrata Istarski supermarketi će plaćati najam od 17.362 kune, za 171 četvorni metar prostora u Sergijevaca 35 13.027 kuna, a za 165 kvadrata prostora u Zagrebačkoj 6 i 8, bivši Gavrilović, 25.771 kunu. Dosadašnju trgovinu Puljanke na štinjanskoj Placi mjesečno će plaćati najam od 20.164 kune. U samom finišu licitacije velika se borba vodila i za bivšu Vesnu na Giardinima, a Istarski supermarketi preuzeli su je za mjesečni najam od 46.278 kuna.

Za dva poslovna prostora u Sergijevaca 32, te 49 i 51 u kojima je i dosad boravio Oviesse će mjesečno plaćati 56.496 kuna. Iznajmljena je i bivši prostor legendarnog Čapalije, izlicitiran za ugostiteljsku djelatnost u mjesečnom najmu od 4.712 kuna. (G. ROJNIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU 18. SVIBNJA


Podijeli: Facebook Twiter