Istarski supermarketi - do 94 marketa u 22 godine

(P. GREGOROVIĆ)
(P. GREGOROVIĆ)

Porečka tvrtka Istarski supermarketi, koja prodaje robu široke potrošnje, lani je otvarala trgovine u svakom kutku Istre. Najčešće su preuzimali trgovine od Puljanke i Dinove-Dione, ove potonje ranije su bile u sastavu grupacije Gavrilović koji je upravljao i Istracommerceom. Trenutno su se zaustavili na brojci od 94 marketa, koje su dobili dijelom kroz javne natječaje, dijelom kroz direktne zakupe poslovnih prostora.

No, nisu stali na tome. Ove su godine pokrenuti vlastitu proizvodnju mesa i mesnih prerađevina koje prodaju pod vlastitim brandom Histris. Nakon analize svih brojčanih pokazatelja obratili smo se vlasniku i direktoru tvrtke, Ivici Milotiću, te mu postavili pitanje - je li taj poslovni uspjeh rezultat njegovog rada, ili on predstavlja nečiji, tuđi, kapital? Milotić je odgovorio da Istarski supermarketi jesu nova tvrtka, ali da se tim poslom njegova obitelji bavi već 22 godine, kroz druge tvrtke, i da ovaj uspjeh nije došao preko noći.

- Tvrtka Istarski supermarketi nastala je iz trgovačkog obrta market Plava Laguna, koji je osnovao moj pokojni otac 1994. godine. Krenuo je s jednim marketom, a nakon što sam ja preuzeo poslovanje 2002. godine otvorio sam još jedan market. U narednih 10-ak godina se poslovanje proširilo na 20 marketa, od kojih su četiri cjelogodišnja, a 16 sezonskih - prisjetio se poduzetničkih početaka direktor i vlasnik Istarskih supermarketa Ivica Milotić. (Paulo GREGOROVIĆ)

*OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU 10. RUJNA


Podijeli: Facebook Twiter