Istarski SUH na izborima uz IDS

Neta Živković (K. T.)
Neta Živković (K. T.)

Istarska podružnica Sindikata umirovljenika Hrvatske podržat će IDS na predstojećim lokalnim izborima u svibnju. Također će podržati kandidaturu Valtera Flege za istarskog župana te Borisa Miletića za pulskog gradonačelnika. Obznanjeno je to na konferenciji za novinare u Puli na kojoj su uz Miletića i Flegu govorili predsjednik predsjedništva Sindikata umirovljenika istarske županije Vladimir Buršić te predsjednica pulske podružnice Saveza umirovljenika istarske županije i gradska vijećnica Pule Neta Žiković. Njihov je zajednički stav da je IDS stranka koja je pokazala najviše interesa za umirovljenike u posljednjih nekoliko godina.

- Naša organizacija djeluje već 20 godina i imamo skoro tri tisuće članova. Unazad osam godina ušli smo u pulsku gradsku vlast i otad se naša suradnja s IDS-om iz godine u godinu konsolidirala. Dobra suradnja s IDS-om nas je nagnala da i dalje nastavimo tim putem i zato smo odlučili podržati Valtera Flegu i Borisa Miletića. Sigurni smo da će ta mlada ekipa postići jako dobre rezultate u gradu i županiji zato ćemo se i mi umirovljenici "šforcati" da svi zajedno pobijedimo, rekla je Žiković.

Vladimir Buršić je rekao da je IDS jedina stranka koja je primijetila da umirovljenici uopće postoje.

- Niti jedan druga stranka na ovim prostorima nije primijetila da postojimo. Od političara ne tražimo obećanja, već da ispune i izvrše ono što su obećali... Tražit ćemo konsolidaciju i proširenje socijalnog programa kako na razini županije tako i na razini gradova. Tražit ćemo bolju skrb za starije i cjelodnevne boravke, jačati palijativnu skrb te izgradnju hospicija, rekao je Buršić.

IDS-ov kandidat za župana Valter Flego je istaknuo izuzetno dobru organiziranost istarskih umirovljenika. - Istarski umirovljenici nisu politička stranka, već udruga, no mnoge bi vam stranke koje djeluju u Istri mogle zavidjeti kako radite i koje rezultate postižete. Ova podrška umirovljenika obvezuje te ćemo kroz sva županijska tijela učiniti sve da se umirovljenicima u Istri osigura što bolji život. To će biti naš prioritet kada su u pitanju socijalni programi kod umirovljenika, zaključio je Flego. (C. B. GALIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter