Istarski SDP napustili ugledni clanovi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U kratko vrijeme u Istri je iz SDP-a istupilo je dvoje dugogodišnjih clanova stranke, Vinko Bujovac u Rovinju i Snježana Mekota u Porecu, koji su ujedno bili i clanovi gradskih vijeca u spomenutim mjestima.

Rovinjski SDP se danas na konferenciji za novinare osvrnuo na nedavni odlazak predsjednika iz stranke i prelazak u nezavisne vijecnike, cime je SDP izgubio svoje mjesto u Gradskom vijecu.



- Šteta je svakako pocinjena, jer je izlaskom Vinka Bujovca SDP u Rovinju postao "izvanparlamentarna" stranka. Ako je to cijena koju moramo platiti da bismo se poceli kretati u drugom smjeru, spremni smo za nju. Nije rješenje imati jednog ili dva vijecnika u vijecu i stagnirati. SDP mora imati realnu poziciju, koju od nas ocekuju i naši simpatizeri, ali to možemo samo ako se prestanemo baviti sobom i osobnim interesima, kaže nova predsjednica Gradskog vijeca Ines Krajcak.

"Nije mi bilo lako izaci iz stranke nakon toliko godina, ali stranku cine ljudi, a ja se više ne osjecam dobro u njihovom društvu", rekla je u razgovoru za Glas Istre o razlozima zbog kojih je napustila redove SDP-a Snježana Mekota, aktualna vijecnica SDP-a u poreckom Gradskom vijecu i nositeljica SDP-ove liste na prošlim lokalnim izborima.

Clanica je SDP-a 43 godine i, kaže, stranka je mijenjala imena, ali ona nije mijenjala stranku. Odluka Snježane Mekota nije veliko iznenadenje onima koji prate porecku politicku scenu i rad Gradskog vijeca.



Zbog ova dva odlaska predsjednika istarskog SDP-a Dina Kozlevca radi li se o raskolu u županijskoj organizaciji, na što je on rekao je da se ne dogada ništa alarmantno.

- Zaista mi je žao što su nas naši dugogodišnji respektabilni clanovi odlucili napustiti na ovakav nacin. Naime, SDP je nedavno imao unutarstranacke izbore na kojima je izabrano novo vodstvo stranke i gradskih podružnica, odaziv je bio zaista velik a kandidirati se mogao tko je htio, no ocito se sada neki ne slažu s demokratski izabranim rukovodstvom. Svatko ima na to pravo, ali mi je žao što su na ovaj nacin vratili svoj mandat stranci. Naša stranka se pomladuje i želi s novim ciljevima ici u bolju buducnost, a ako nekome to ne odgovara, uvijek ima pravo izbora, rekao je Kozlevac. (A. POKRAJAC, S. MATEJCIC)

OPŠIRNIJE O DOGA?ANJIMA U SDP-u CITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD UTORKA


Podijeli: Facebook Twiter