Istarski SDP: Na izbore - odmah!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Parlamentarni izbori potrebni su odmah, rekao je na konferenciji za novinare predsjednik istarskog SDP-a Dino Kozlevac, govoreci o ukidanju nulte stope PDV-a. Rekao je da je cinjenica da EU ne poznaje takvu poreznu stopu, ali je naglasio da Hrvatska još nije u Uniji zbog cega se s takvom mjerom moglo pricekati. Po njemu je nedopustivo da se teret lošeg financijskog stanja države svaljuje na gradane.

- Znali smo da Vladine mjere štednje, s obzirom na neprovodenje reformi, nece dati rezultata. Ministrica financija priznaje da je stanje u javnim financijama loše i zato nas ne cudi najava ukidanja nulte stope PDV-a. Ocito su problemi eskalirali do te mjere da se samo kroz izbor nove vlasti mogu provesti reforme, kazao je Kozlevac.

Celnik SDP-a Istre osvrnuo se i na problem lošeg televizijskog signala na Poluotoku, zbog kojeg neki gradani ne vide nacionalne televizijske postaje. Kazao je da je nevjerojatno da u današnje doba ljudi ne mogu gledati televiziju, a da s druge strane uredno placaju televizijsku pretplatu.

- Pricalo se o tom problemu na raznim razinama, pa i u Saboru, ali do danas nije ništa napravljeno. Zahtijevamo stoga od Vlade da ili bilateralno ili u okviru EU-a riješi situaciju s TV signalom, a HRT pozivamo da na podrucju Istarske županije ne naplacuje pristojbu sve dok se ne riješi problem, kazao je Kozlevac.

Tajnik stranke Vedran Grubišic govorio je o najavama donošenja zakona o legalizaciji bespravnih objekata. Rekao je da je takvo što neprihvatljivo i antieuropski.

- Želimo da se situacija oko bespravnih objekata riješi na dobrobit gradana, pogotovo onih slabijih ekonomskih mogucnosti kojima je legaliziranje nekog manjeg objekta egzistencijalno pitanje. No, treba se distancirati od onih koji pokušavaju legalizirati aprtmanizaciju.

Iznio je podatak o 150 tisuca bespravnih objekata u Hrvatskoj, rekavši da je zbog gradnje bez dozvola prošle godine kazneno odgovarao tek 151 investitor. (B. Ž.)


Podijeli: Facebook Twiter