Istarski restorani sve bolji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iako je globalna kriza zahvatila i istarsko ugostiteljstvo, gastronomska scena je i dalje dinamicna a ugostitelji imaju što pokazati svijetu, istaknuli su gastronomski strucnjaci u konobi Alla beccaccia u Valbandonu na dodjeli priznanja najbolje ocijenjenima u vodicima "Istra Gourmet" i "Gault Millau".

Priznanja kao najbolje ocijenjeni restorani i konobe u ovogodišnjem vodicu "Istra Gourmet" dobili su domacin, valbandonska Alla beccaccia, Bare iz Funtane, banjolska Batelina, Astarea i San Rocco iz Brtonigle, umaška Bušcina, Valsabbion i Milan, Zigante iz Livada i Cok, Pepenero te Damir i Ornela iz Novigrada.

U "Gault Millauu" pak uvršteno je tridesetak ugostiteljskih objekata iz Istre. Najbolji sa 17 bodova i tri kuharske kapice je Valsabbion Sonje Peric, koji je na prvom mjestu i u domacem vodicu "Istra Gourmet" iako su njihovi sustavi ocjenjivanja sasvim razliciti.



Vecina istarskih ugostitelja poboljšala je svoje rezultate, rekao je direktor Turisticke zajednice Istarske županije Tomislav Popovic, koja je nakladnik vodica "Istra Gourmet". Vodic je izašao cetrnaesti put, a ovo je druga godina otkako osim gastronomske scene, obuhvaca vinare i maslinare.

- Mi smo prva turisticka zajednica u Hrvatskoj koja se usudila davati ocjene restoranima, a vecina vas uspijeva održati kvalitetu postignutu u gastronomskom vodicu, rekao je Popovic okupljenim ugostiteljima.


Podijeli: Facebook Twiter