Istarski Popaj i Oliva

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Marina Šuran iz Srbinjaka i Josip Paulinic iz Modrušani prvi su istarski Oliva i Popaj, a ovim su se laskavim titulama okitili na prvom otvorenom istarskom prvenstvu u Braccio di ferro, održanom u subotu u Tinjanu. Njima je pošlo za rukom da svojim «željeznim stiskom» sruše ruke mnogih protivnika. Marini su na tom putu stajale tri «celicne» dame, dok je Paulinicev put do trona, pehara, priznanja i pršuta bio daleko teži. No, željezna šaka ovog bivšeg platformaša i drvosjece sa Žminjštine rušila je sve pred sobom.



Gotovo tri sata 40-tak se natjecatelja u raznim kategorijama nadmetalo za ulazak u završnicu ovog nesvakidašnjeg, ali uzbudljivog natjecanja. U kategoriji ucenika i studenata titulu Istarski Popaj junior odnio je Andrea Banko, a najbolji Ljevoruki istarski Popaj je Denis Milohanic.

U prednatjecanjima u svojim kategorijama, medaljama su se okitili: Denis Kalcic u kategoriji konopaša, Valter Banko u kategoriji kamiondžija, Denis Mocibob u kategoriji automobilista, Darko Banko, predsjednik tinjanskog vijeca, u kategoriji politicara i Darko Krizmanic u kategoriji bocara. Medu onima koji su sudjelovali izvan kategorija pobijedio je Paulinic, koji je u konacnom obracunu, uz ovacije publike, savladao Denisa Kalcica.

U sklopu istarskog prvenstva u Braccio di ferro održan je turnir u potezanju konopa. Pobjedu i pršut odnijeli su konopaši Kršana, drugi su bili Perojci, treci Porecani, a na zacelju Trvižani. U «mori» se natjecalo 12 parova, a najuspješniji su bili Dragan Dujmovic i Valter Šestan koji su u završnici savladali ?anija Brecevica i Etora Bratovica.


Podijeli: Facebook Twiter